4 Ocak 2015 tarihinde Alanyurt yolu üzerinde gerçekleştirilen silahlı saldırının davası, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Dün görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Gökhan A. ile Emin M. tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) katıldı.

TASARLAYARAK ÖLDÜRDÜLER

Tutuklu sanıklar savunmalarını tekrarlarken, savcısı mütealasını verdi. Savcı, saldırının bir numaralı sanığı Gökhan A. ile diğer tutuklu sanık Emin M., hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Savcı ayrıca mütealasında, şüpheliler A.K. ve İ.H.'nın 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan, N.A'nın ise 'öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Duruşmada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Mart 2017 tarihine erteledi.

OLAY

4 Ocak 2015 tarihinde Güray Efe ile iki kişinin içinde bulunduğu 16 PS 333 plakalı özel otomobile, Alanyurt yolu üzerinde seyir halindeyken yanından geçen araçlardan kalaşnikof silahla ateş edildi.

Kurşun yağmuruna tutulan araç içerisinde bulunan Efe, saldırıda ağır yaralanırken; olayın şüphelisi Gökhan A. (26) 170 gün sonra Yeniceköy Mahallesi'nde bulunan kardeşinin evinde, İnegöl emniyet ekipleri ile Özel Harekat ekiplerinin sabaha karşı yaptığı ortak operasyon sonucunda kıskıvrak yakalandı.

Diğer tutuklu sanık Emin M ise saldırıdan 2 gün sonra Bursa il merkezinde gözaltına alındı.

Saldırıda ağır yaralanan Efe ise 10 ay sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.