Elektrik tarifeleri, son dönemlerde vatandaşın ve işletmecilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyordu. Ekim ayına girdiğimiz bu günlerde bu merak sona eriyor. Fakat sonuçlar herkes için aynı mı?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Karar Aldı

elektriğe büyük zamm

İnegöl'de yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı İnegöl'de yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında dördüncü kez toplandı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri elektrik tarifeleriydi. Alınan karar sonrası, sanayi ve ticarethanelerin kullandığı elektriğe yüzde 20 zam getirilmesine karar verildi.

Konutlarda durum ne?

Fakat konutlarda kullandığımız elektrikte bir zam söz konusu değil. Evinde, iş yerinde elektrik maliyetlerini yakından takip eden vatandaşlar için bu bilgi oldukça önemli.

Yeni tarife ne zaman yayınlanacak?

Yeni elektrik tarifelerinin 30 Eylül'de Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Yayınlanan bu tarifeler bir sonraki gün yani 1 Ekim'den itibaren resmen uygulanmaya başlayacak.
Elektrik tarifelerinin değişmesi, özellikle sanayi ve ticarethanelerin maliyetlerini etkileyebilir. Ancak konut kullanıcıları bu zammı hissetmeyecek. Ekonomik dengelerin nasıl etkileneceği ise ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.