Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek yapımı süren Sakarya Bilim Merkezi için TÜBİTAK ile hazırlanan iş birliği protokolünün imza törenine katıldı.

Necmettin Nursaçan'ın acı günü
Necmettin Nursaçan'ın acı günü
İçeriği Görüntüle

Bilimsel Altyapı TÜBİTAK Desteğiyle Güçleniyor

Bakan Kacır’ın ziyaretinde, Sakarya Valisi Rahmi Doğan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve şehir protokolü hazır bulundu.

İmzalanan protokol kapsamında, Sakarya Bilim Merkezi’nin bilimsel altyapısının güçlendirilmesi ve iç donanımının TÜBİTAK desteğiyle profesyonel şekilde hazırlanması kararlaştırıldı.

Sakarya Bilim Merkezi Için Dev Iş Birliği İmzalar Atıldı (1)

Bakan Kacır: Bu Merkez Teknoloji Üretim İmkânı Sunacak

Projeyi yerinde inceleyen Bakan Kacır, merkezin sadece bir sergi alanı olmayacağını, gençler ve vatandaşların teknoloji üretimi imkânlarından faydalanacağı bir üs olacağını ifade etti.

Kacır, “TÜBİTAK eliyle bu muhteşem merkezin en güzel şekilde donatılması için tüm imkânlarımızla destek sunacağız. Bilim Merkezi’mizin Sakarya’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Proje Alanı 7 Bin 500 Metrekareye Çıkarıldı

Başkan Yusuf Alemdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan projenin, planlanan 3 bin metrekareden 7 bin 500 metrekare kapalı alana yükseltildiğini belirtti.

Alemdar, “Burada bir kuluçka merkezi oluşturmayı ve gençlere laboratuvar ortamları sunmayı hedefliyoruz. Bugün atılan imza, gelecek nesillere çok kıymetli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Sakarya Bilim Merkezi Için Dev Iş Birliği İmzalar Atıldı (2)

220'den Fazla Etkileşimli Düzenek Yer Alacak

Merkezde enerji, uzay, algı ve bilim tarihi temalarında 4 kalıcı ve 1 geçici sergi alanında 220’den fazla etkileşimli düzenek ile 500 metrekarelik kuluçka alanı bulunacak.

İnşaat sürecinde çelik konstrüksiyon imalatının hızla sürdüğü Sakarya Bilim Merkezi, bilim şenlikleri ve eğitimlerle yıl boyunca toplumun tüm kesimlerine hizmet verecek.

Kaynak: DHA