Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

1937 YILINDAN BU YANA KUTLANIYOR

Aydın, mesajında, Tıp Bayramının 1937 yılından bu yana kutlandığını aktardı.

Hekimlik mesleğinin kutsal olduğuna vurgu yapan Aydın,

"İnsanımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefidir."

"Bu nedenle hekimlik mesleği, önemini hiçbir zaman kaybetmemiş ve kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, insanların mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmak için koşan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız bu kutsal görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirmektedirler" dedi.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ TAVAN YAPTI

Sağlık alanında ciddi iyileşmeler olduğunu belirten Aydın,

"Yeni hastaneler, 112 Acil Sağlık İstasyonları, Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum sağlığı Merkezleri, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, yerinde diyaliz hizmetleri, helikopter ve uçak ambulans hizmetleri ile sağlık alanında ciddi iyileşmeler ve gelişmeler yaşandı. Sağlıkta vatandaş memnuniyeti tavan yapmış duruma gelmiştir."

PERSONEL KONUSUNDA SIKINTI

"Sağlıktaki son dönemde yaşanan olumlu gelişmelere oranla personel konusunda yeterli alım yapılamamış hekimlerimiz ve sağlık personellerimiz ağır iş yükü altında ezilmekte ve verdiği hizmetin karşılığını alamamaktadır.

Cumhurbaşkanımızın daha önce sağlıkta yıpranma payı konusunda verdiği söz üzerine bayram havası yaşayan sağlık camiası maalesef bürokratik engeller nedeniyle halen hayata geçirilememiştir. Yıpranma payı konusunun yakinen takipçisiyiz ve sonuç alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

SAĞLIKLA ŞİDDET DEVAM EDİYOR

Sağlıkta şiddetin devam ettiğine dikkat çeken Aydın,

"Sağlıkla şiddet konusu maalesef devam ediyor. İnsanımıza şifa dağıtan çalışanlarımıza yapılan bu saldırıların son bulması konusunda daha caydırıcı cezaların verilmesini bekliyoruz. İnsan sağlığı için gece gündüz demeden özveriyle hizmet eden, sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyor, son derecede zor ve kutsal bu mesleğe emek veren tüm sağlık çalışanlarına başarılar diliyorum" dedi.