İslami Rüya Tabirleri

Genellikle güzellik ve zarafetin simgesi olarak kabul edilen ceylan, rüyalarda da benzer bir biçimde yorumlanır. İhya, Molla Cami, Diyanet, Seyyid Süleyman gibi alanında uzman isimler, rüyada ceylan görmenin çeşitli anlamlarına dair değerlendirmelerde bulunmuşlardır.

Genç Gazete Rüyada Ceylan Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri (1)

İhya'ya göre rüyada ceylan görmek

İhya'ya göre rüyada ceylan görmek; güzel bir kadına, cariyeye, çocuğa ve güzel bir kadından elde edilecek mala işaret eder. Bu yorum, ceylanın zarafet ve güzelliğini vurgular.

Genç Gazete Rüyada Ceylan Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri (3)

Molla Cami'ye göre rüyada ceylan görmek

Molla Cami, rüyada ceylan görmenin, rüya sahibinin beklenmedik birisiyle evleneceğine işaret ettiğini belirtir. Ayrıca, ceylan avlamak mesut günlerin sona erişine, ceylan eti yemek ise üzüntü ve sıkıntılı günlerin devam edeceğine delalet eder.

Genç Gazete Rüyada Ceylan Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri (7)

Molla Cami, "Rüyada ceylanı canlı olarak yakalayan, güzel bir kimseyle evlenir" demiştir.

Genç Gazete Rüyada Ceylan Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri (4)

Diyanet'e göre rüyada ceylan görmek

 Kirmânî'ye göre, rüyada güzel bir ceylan yakaladığını gören kişi, güzel bir cariyeye sahip olur. Genç bir erkeğin ceylan kestiğini görmesi, genç bir kızla evleneceğine işarettir.

Ebu Saîd el-Vâiz'e göre, rüyada ceylan görülmesi, güzel bir hizmetçi ile tabir edilir.

Genç Gazete Rüyada Ceylan Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri (8)

Câfer-î Sâdık'ın yorumuna göre: Rüyada ceylan görülmesi dört şekilde tabir edilir. Bunlar da: Bir ceylan görenin bir eş alacağına, bir hizmetçiye sahip olacağına, bir evlâda ve kadın sebebiyle mala kavuşacağına yorumlanır.

Genç Gazete Rüyada Ceylan Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri (5)

Seyyid Süleyman'a göre rüyada ceylan görmek

Seyyid Süleyman'a göre, rüyasında bir ceylan tutan kişi, çok güzel bir cariye alırken, ceylan kesen bir bakireyle evlenir. Ceylan yüzdüğünü gören kişi yabancı bir kadınla ilişkiye girer, ceylan eti yemek ise güzel bir kadın sayesinde mal sahibi olmayı işaret eder.

Genç Gazete Rüyada Ceylan Görmek Ne Demek Dini Rüya Tabirleri (6)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri