Rüyaların gizemli dünyası, zaman zaman bize manevi yolculuklar sunar. İslami inançta özel bir yere sahip olan "Allah'ı rüyada görmek" olgusu, pek çok kişinin merakını uyandırmakta ve farklı yorumlarla ele alınmaktadır.

Bu haberimizde, İslami kaynaklardan alınan bilgiler ışığında, rüyada Allah (C.C.) görmenin anlamlarını ve bu rüyaların hayatımızdaki etkilerini inceleyeceğiz.

Rüyada Allah (C.C.) Görmek Ne Anlama Gelir?

İhya ve Diyanet Kaynaklarına Göre Yorumlar

Allah (c.c.) Dünya gözü ile görülemez. Allah (c.c.) Kuran-ı Kerim'de kendini tanıtırken, eşi ve benzerinin olmadığını, hiçbir şeye benzemediğini buyurur.

"O'nun benzeri hiçbir şey yoktur." (Şûra Sûresi, âyet; 11)

Bu sebeple rüyada Allah'ın bir cisim, şekil, suret, beden, varlık olarak görülmesi hakikatte mümkün değildir.Bu sebeple rüyada Allah'ı şeriat ölçüleri dışında bir şeye benzeterek görmek batıl olarak kabul edilir ve bu rüyanın tabiri kişi için iyi değildir.

Allah (2)-1

İhya'ya göre, Allahü Teala'yı keyfiyetsiz, benzersiz olarak görmek hayırlara işarettir. Kişinin O'nun huzurunda ayakta olduğunu görmesi rahmet ve esenliğe, O'nun kişiye perde arkasından hitap etmesi dinde kuvvete, devamlı mal ve hizmete, izzet ve şerefe, O'nun keyfiiyetsiz olarak kuluna söylediği her şey ayniyle vaki olur. 

Diyanet'in açıklamalarında ise, Allah'ı azamet ve celâliyle görmek, hayra ve dini selâmete yorulmaktadır. Bununla birlikte, Allah'ı şeriat ölçüleri dışında görmek batıl olarak kabul edilir.

Allah (c.c.)'ı azamet ve celâliyle keyfiyetsiz ve hiçbir şeye benzetmeden rüyasında gören kimsenin bu rüyası hayra işaret eder. Böyle bir rüya sahibinin dünyada müjdelenmesi âhireti için de dinîn selâmeti ile yorumlanır. 

Özellikle rüyasında Allah'ı gördüğü halde, Allah o kimse ile konuşmazsa; böyle bir rüya gören kimsenin eğer hasta ise kuvvetli bir ihtimalle öleceğine işaret olunur. Sapık bir kimsenin böyle bir rüya görmesi; o kimsenin hidayete ermesi ile yorumlanır.

Kişinin rüyasında Allah'ı görmediği halde sözünü işittiğini görmesi; eğer duvar arkasından işitiyorsa; makam ve mevkisinin yükseleceğine işaret eder.

Allah (2)

Bir kimsenin rüyasında Allah'ı bir mekânda ve herhangi bir şeye benzer şekilde görmesi; o kimsenin Allah hakkında yalan söyleyen ve Allah'a yakışmayacak bir şeyi O'na nisbet eden kimse olduğu şeklinde tabir edilir.

Rüyanızda Allah'ın sizinle konuştuğunu ve konuşma esnasında bakmaya takat getiremediğinizi görmeniz; Allah'ın size merhamet edeceğine ve nimetlerinden bolca vereceğine yorumlanır. Rüyasında Allah'a baktığını gören kimsenin; âhirette Allah'ı göreceğine bu rüya delalet eder. Allah'ın misafiri olduğunu veya katında namaz kıldığını gören kimse; Allah'ın rahmeti ile kurtuluşa ereceğine, eğer arzu ediyorsa şehidlik mertebesine yükselmeye, dünya ve âhirette her istediği şeye kavuşacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında Allah'ın kendisine dünya eşyalarından bir şey verdiğini görmesi; o kişiye belâ ve hastalığın geleceğine yorumlanır.

Bir kimse rüyasında Allah'ı görüp de O'na bakmaya takat getiremediğini görse, yahut da sadece O'nun arşını veya kürsîsini görse; kendisine bir hayrın gelmesine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Allah'tan kaçtığını ve Allah'ın da kendisini istediğini görmesi; eğer bu kimse ibâdetlerini hakkıyla yapıyorsa bunlardan vazgeçip sapacağına, eğer ana-babası varsa onlara âsî olacağına ve kendisi köle ise efendisinden kaçacağına işarettir. 

 Rüyasında Allah'ın kendisini çağırdığını ve bu çağrıya icabet ettiğini gören kimse; Allah'ın izniyle hacc görevini yerine getirir. Rüyada Allah'ın özel bir mekâna tecellî ettiğini görmek; o yer harâb ise imârına, mamur ise harabına, halkı zâlim ise Allah'ın onlardan intikam alacağına, mazlum iseler o yerde Allah'ın adaletinin tecelli edeceğine işaret eder.

Allah (1)-1

Nablusi ve Seyyid Süleyman'ın Yorumları

Nablusi, Allah'ı keyfiyetsiz ve benzersiz olarak görmeyi hayra yorarken, Seyyid Süleyman, Cenab-ı Hakk'ı cisimsiz olarak görmeyi maksada nail olmaya ve kıyamet gününde Allah'ı görmek lutfuna erişmeye bağlar.

Seyyid Süleyman: Hadis-i Şerifte bildirildiği üzere Cenab-ı Hakk'ı cisimsiz olarak görmek; maksada nail olmaya, kıyamet gününde Allah (C.C.)'ı görmek lutfuna erişmeye delalet eder.

Allah (C.C.)'ın kendisine "Bana gel." buyurduğunu görenin, eceli yakındır.

Allah'ın bir mevziye veya bir eve tulu' ettiğini yahut bir yere, bir beldeye ve mekâna indiğini görse; o yere ve o mekâna Allah'ın adaleti hâkim olur, Allah'ın izniyle hayır ve ucuzluk çok olur. Nablusi

Rüyada Allah'ı görmek, İslam dünyasında en çok merak edilen ve üzerinde durulan konulardan biridir. Çeşitli yorumlar ve anlamlar barındıran bu rüyalar, kişinin manevi dünyasını yansıtır ve ona hayatın farklı yönlerinden mesajlar verir.

Allah (1)X

Rüyanın Hayatımıza Etkileri

Birçok İslami kaynağa göre, Allah'ı rüyada görmek, kişinin hayatında olumlu değişikliklere ve manevi bir uyanışa işaret edebilir. Özellikle, Allah'ın rahmet ve esenliğinin yansıması olarak kabul edilir. Ancak, bu rüyaların yorumlanmasında dikkatli olmak ve doğru anlamlandırma yapmak önemlidir.

Rüyada cinsel ilişki ne anlama gelir? Rüyada cinsel ilişki ne demek? İslami rüya tabirleri Rüyada cinsel ilişki ne anlama gelir? Rüyada cinsel ilişki ne demek? İslami rüya tabirleri

Rüyalar, bilinçaltımızın derinliklerinden gelen mesajlar olabilir. Bu nedenle, rüyada Allah'ı görmek, kişinin manevi dünyasında önemli bir yer tutar ve bu rüyalar, kişinin inanç dünyasını ve manevi arayışını derinden etkileyebilir.

kabe umre hac mekke (1)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR