Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

Kongreyi yürütecek divan heyetinin seçilmesinin ardından denetim ve faaliyet raporları okunup ayrı ayrı ibra edildi. Yönetimin aklanmasının ardından seçime gidildi. Tek liste ile yapılan seçimde göreve mevcut başkan Salih Kaplan üyelerin güvenoyunu alarak yeniden seçildi.

"BİZ DİYEBİLEN İNSANLARIN MEMLEKETİ"

Kongreye katılan Kaymakam Ali Akça, Derneklerin İnegöl'ün zenginliğine zenginlik kattığını belirterek, "İnegöl bu renkli kimliği ile biz diyebilen insanların memleketidir. İnegöl'ün bu zenginliğine zenginlik katan kişi, kurum, STK'lar hepsini takdirle karşılıyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Rumeli Derneği'nin çok güzel ve hayırlı çalışmalara imza atan bir dernek olduğundan söz ederek şöyle konuştu; "Rumeli Derneği'nin sadece örf ve adetlerini yaşatan bir dernek olmadığını, ülkenin değerleriyle de entegre olmuş haliyle çok önemli katkılar yaptığına ben şahidim. İnegöl yıllardır üretiyor. Sanayisi, ticareti, ekonomisi, kaplıcası ve tarımıyla hem Bursa'mıza hem de ülkemize değer üretmeye devam ediyor. Bunda birlik beraberliğin büyük önemi var. Bundan 100 yıl önce de İnegöl'de o birlik beraberlik ve atılımcı ruh vardı. Hamdolsun İnegöl insanı bu ruhu bugün de devam ettiriyor."

3.KEZ SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından üyelere yönelik teşekkür konuşması yapan Dernek Başkanı Salim Kaplan, Kongreye katılan herkese teşekkür ederek, "Kongremiz ilçemize ve derneğimize hayırlı olsun. 4 yıldır dernek başkanıydım, 2 yıl daha Başkanlık için seçildim" dedi.

YENİ YÖNETİM

Kaplan başkanlığında derneğin yönetiminde ise Muzaffer Erezsarı, Yasin Altuntepe, Ekrem Yılmaz, Serdar Matışlı, Kani Ademoğlu, Arif Soral, Musa Demir, Demir İncebay, Uğur Güleç, Nurettin Organ, Hasan Çakmak, İsmail Şentürk ve Hakan İleri yer aldı.