Büyükşehir İmar Komisyonu üyesi olan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel konu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında; "17 Mart 2016 tarihinde yerel basınımızda CHP ilçe başkanı tarafından yapılan bir açıklamada 'Ülke kan gölüne dönmüşken İnegöl Belediyesinin arazilerinin rant planlarını CHP İnegöl ilçe başkanlığı olarak kınıyoruz' ifadesi ile belediye meclisimizi hedef alan mesnetsiz ve gerçeklikle ilgisi olmayan bir beyanatta bulunmuştur."

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"CHP ilçe başkanının bahsettiği marjinal tarım arazilerinde ve 1. Sınıf tarım arazisi hariç olmak üzere yaptığımız uygulama ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı destekli hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize yönelik bir uygulamadır."

RANT TÜM BURSA'YA YAYILDI

"Kendilerinin onay vermediğini söylediği uygulama Perşembe günü gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde İnegöllü AK Partili büyükşehir meclis üyelerinin verdiği önerge doğrultusunda görüşülmüş ve İnegöl'de yapılan uygulama örnek alınarak Bursa'nın diğer ilçelerini de kapsayacak şekilde içinde CHP meclis üyelerinin de bulunduğu tüm siyasi partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiştir."

"Yani İnegöl'de yapılan uygulama Bursa'ya örnek teşkil etmiş ve CHP ilçe başkanının iddia ettiği rant tüm Bursa'ya yayılmıştır. Bu adı rant sağlamak ise bu rant belediyelerin değil tarım ve hayvancılık sektöründe IPARD'tan faydalanmak isteyen tüm çiftçilere sağlanmıştır."

ASILSIZ AÇIKLAMA

"CHP ilçe başkanımız aynı basın açıklamasında Cumhuriyet Mahallesi 1056 parselde yapılan değişikliğe de işaret ederek Belediyemizin rant sağladığını iddia etmişti. Asılsız ve herhangi bir dayanağı olmayan açıklamalar konusunda kendisini uyarmak isteriz. İlgili yer belediyemize ait olan bir yer değil Bursa Defterdarlığına ait bir yerdir ve değişiklik talebi de yine Bursa Defterdarlığı tarafından talep edilmiştir."

SADECE MUHALEFET ETME AMAÇLI

"Burada yapılan değişiklikten de İnegöl Belediye Meclisine rant eleştiri yapmak konu hakkında bilgi sahibi olmamaktan kaynaklanmaktadır. Siyaset artık bunları geride bırakmak durumundadır. Bilgi sahibi olmadan sadece eleştiri yapmak için bazı ithamlarda bulunmak günümüz siyaset seviyesinin altında ifadelerdir. Bu bakımdan bilgi sahibi olmadan yapılan eleştirileri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bilgi eksikliği ve sadece muhalefet etme amaçlı yapılan bu tip mesnetsiz, hiçbir aslı ve dayanağı olmayan açıklamalar Bursa Büyükşehir Meclisinde başta Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş olmak ve biz belediye meclis üyelerini de üzmüştür" diye konuştu.