Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilen Rus Enerji Haftası kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de planlanan doğal gaz merkezi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Putin, bu merkez için bir elektronik platformun oluşturulacağını ve projeye hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum

Türkiye'ye Doğal Gaz Merkezi

Putin'in öne çıkan açıklamalarına göre, Türkiye'de kurulacak olan bu doğal gaz merkezi, birçok ülkenin dikkatini çekmiş durumda. Putin, Azerbaycan'ın bu projeye ilgi gösterdiğini belirtti ve projenin ilerlemesiyle birlikte diğer ülkelerin de katılmasını beklediklerini ifade etti.

Elektronik Platform Planı

Rus lider, "Öncelikle Avrupa kıtasına yönelik doğal gaz ticareti için elektronik bir platform oluşturulmasından bahsediyoruz. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen birçok ülke bu projeye ilgi duyuyor." şeklinde konuştu.

TürkAkım ve Mavi Akım Üzerinden Sevkiyat

Putin, Türkiye'ye yönelik doğal gaz sevkiyatının etkin bir şekilde devam ettiğini belirtti. TürkAkım ve Mavi Akım projeleri üzerinden sağlanan bu sevkiyatın, ilerleyen zamanlarda genişleyebileceğini de vurguladı.

Kaynak: