Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, 15 Ekim'deki genel seçimlerin ardından yeni hükümetin ilk oturumunda istifasını resmen sundu. Anayasa gereği, başbakanın iktidarı sona erdirmesi bu oturumda gerçekleşiyor. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Morawiecki'yi bir sonraki hükümeti kurma göreviyle görevlendirdi. Morawiecki'nin partisi Hukuk ve Adalet, seçimlerde en çok oy alsa da parlamento çoğunluğunu elde edemedi. Eğer yeni hükümeti kuramaz ve güvenoyu alamazsa, alternatif bir hükümet başkanı önerilmek üzere parlamento oylama yapacak.

Polonya Başbakanı Morawiecki İstifasını Sundu

Polonya'da seçimlerin ardından başlayan hükümet kurma sürecinde son gelişme yaşandı. Başbakan Mateusz Morawiecki, Polonya parlamentosunun ilk oturumunda hükümetinin istifasını sundu. Bu adım, yeni hükümetin kurulması için gereken prosedürlerin başlangıcıdır.

Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü

Morawiecki'ye Görev Verildi

Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Morawiecki'ye bir sonraki hükümeti kurma görevini resmen verdi. Morawiecki'nin görevi kabul etmesi ve yeni bir hükümeti oluşturması bekleniyor.

Hukuk ve Adalet Partisi Seçimlerde Önde

15 Ekim seçimlerinde Hukuk ve Adalet Partisi en çok oy alsa da parlamento çoğunluğunu elde edemedi. Bu nedenle yeni hükümet kurma süreci karmaşık bir hal aldı.

Muhalefet partileri, eski Başbakan Donald Tusk'u alternatif bir hükümet başkanı olarak önerdi. Eğer Morawiecki yeni hükümeti kuramazsa, parlamento bu öneriyi oylamaya sunacak ve yeni hükümet başkanını seçecek.