Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenazesi, Manisa'da gerçekleştirilen duygusal bir törenle toprağa verildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde sızmaya çalışan teröristlerle yaşanan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu duyurmasının ardından, Türkiye bir kez daha bir evladını kaybetmenin acısını yaşadı.

Pençe Kilit şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı nüfusuna kayıtlı ve Manisa'da ikamet eden 22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın naaşı, Türk bayrağına sarılı bir şekilde helallik alınmak üzere önce babaevine, ardından cenaze namazının kılınacağı Saruhan Bey Camii'ne getirildi. Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılmasıyla birlikte, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, şehit yakınları ve birçok vatandaş da iştirak etti.

Pençe Kilit şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze töreninde yaşanan duygu dolu anlarda, şehit Enis Budak'ın babası İkram Budak ayakta durmakta zorlanırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Akşam namazının ardından Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında, şehit Budak'ın naaşı Mehmetçiklerin omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu. Enis Budak, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilirken, bekar olduğu ve 8 kardeşi bulunduğu, annesinin ise 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ancak, cenaze töreni sırasında yaşanan olaylar dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cenaze törenine katıldığı sırada bir grup vatandaşın tepkisi ile karşılaştı. Cami bahçesindeki protesto, Özgür Özel'in zor anlar yaşamasına neden oldu. Özel, korumalar ve güvenlik görevlileri eşliğinde alana giriş yapabildi. Cenaze namazının öncesinde ise Özgür Özel'e karşı "Özgür dışarı" sloganları atıldı.

Cenaze namazının ardından camiden çıkarken ise daha büyük bir arbede yaşandı. Özgür Özel'in etrafına adeta etten duvar örülürken, genel başkanın güçlükle aradan sıyrılarak Manisa Valisi Enver Ünlü'nün makam aracına binmesi, bazı vatandaşların aracın önünü kesmeye çalışmasıyla engellendi. Özel, bu sırada yaşanan karışıklık nedeniyle güvenlik önlemleri altında alandan ayrıldı. Yaşanan olaylar, cenaze törenine gölge düşürdü ve güvenlik endişelerini beraberinde getirdi.