VATANDAŞA VE ESNAFA SORDUK

Pazartesi günü Mahmudiye Mahallesinde kurulan Pazartesi pazarı nedeniyle, pazartesi günleri mobilya sanayisinde pazarın kurulduğu bölgede trafik yoğunluğu oluşmakta. Mobilyacılar odası tarafından gündem getirilen Pazartesi pazarının gününün değiştirilerek aynı bölgede Pazar günü kurulması, Pazar günü Mesudiye Mahallesinde kurulan pazarın ise Pazartesi günü kurulması önerisini, Pazartesi Pazarı esnafına, bölgedeki sanayi esnafına ve vatandaşlara sorduk.

MESUDİYE İPTAL EDİLMELİ

Eski Pazarcılar Odası Başkanı Hayrettin Uz "İnegöl'deki pazarlar yeniden gözden geçirilmesi lazım, bu benim şahsi kanaatim, ben olsam benim elimde olsa Pazar günü, Perşembe pazarına yakın olan pazar günü iptal ederim. Yenice'deki 2 pazarı tek pazara toplarım. Pazar günü İnegöl'ün içine bir Pazar şart ama biraz gözle görülecek ve kaliteli bir Pazar olacak. Sanayinin de çektiği sıkıntıları görüyorum yaşıyoruz da, mobilyacı arkadaşlarla hoş olmayan görüntüler oluyor da olabilir de ama Pazar günü kapalı bir mekanda sosyal tesisleri olan bir Pazarda Pazar yapmanın zevki açık pazarda yapılacak alışverişten güzel olacağını düşünüyorum" dedi.

PAZARCILAR PAZARTESİ'DEN MEMNUN

Pazartesi pazarında, pazarcı esnafı ile yaptığımız görüşmelerde pazarcı esnafı pazartesi pazarının halinden menün olduğunu pazartesi günleri bir sıkıntının olduğunu ama pazardan alışveriş yapan kesimin işten çıkan sanayi çalışanı olduğunu belirterek, pazartesi pazarının gününden ve yerinden memnun olduklarını ifade ettiler.

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

MOBİLYACI ESNAFI RAHATSIZ

Pazartesi pazarının kurulmasından dolayı mobilyacı esnafı rahatsız olurken, araç yoğunluğu nedeni ile sevkiyat yapamadıklarını ifade ettiler. Pazar günü Mahmudiye Mahallesine kurulacak olan bir pazarın daha iyi olacağını ifade eden sanayi esnafları vatandaşında rahat edeceğini belirttiler.

VATANDAŞ ARADA KALDI

Pazartesi Pazarının gününden memnun olduğunu söyleyen vatandaşlar bizim açımızdan sıkıntı yok ama esnafı da düşünmek lazım. Konu hakkında geniş kapsamlı bir anket çalışması yapılıp ona göre karar alınması gerektiğini ifade ettiler.