Bursa'nın incisi

Ziyarette konuşan Kulüp Başkanı Eşref Güç, şunları söyledi:

"İnegölspor'umuz aynı zamanda Bursa'nın incisi. Güzide kulüplerden birisi. Biz bunu dar ölçüde düşünmüyoruz. Bursa'mızla birlikte ortak aynı zamanda sevgili Onursal Başkanımız Alinur Aktaş Beyi de ziyaret edeceğiz.

Tekrar onunda gücünden faydalanmak istiyoruz. Sevgili Belediye Başkanımız Alper Taban'ında gücünden faydalanmak istiyoruz. Biz elimizi taşın altına koyduk. İnegölspor'umuzu öncelikle borçsuz bir kulüp yapmak istiyoruz. Bundan önceki yönetime teşekkür ediyorum. Onlarda bize enkazı olmayan iyi bir kulüp bıraktılar. Tabi ufak tefek borçlar var ama bunlara fazla borç diyemeyiz. Buna da şükür diyeceğiz.

İnegöl sözünü tuttu

Bizimde amacımız borçsuz bir kulüp devretmek. Ama bu arada başarıya endekslenmek. Bizim amacımız bu sene "İnegöl şampiyonluk istiyor" parolasıyla yola çıktık. Buna tabi herkesin inanması lazım. Başta bizlerin inanması lazım. Hocamızın, futbolcuların inanması lazım. Şehrimizin, büyüklerimizin inanması lazım. Biz sevgili başkanımızın öncelikle manevi desteğini istiyoruz.

Maddi destekler sonradan konuşulacak şeyler ama öncelikle kendisinin manevi desteğini istiyoruz. Maçlarımızda kesinlikle bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz. Bu arada sevgili Onursal Başkanımız Alinur Aktaş'ın eskiden olduğu gibi tekrar desteğini istiyoruz. Sevgili Kaymakamımızın, İnegöl'ün bütün dinamiklerinin, bütün STK'ların desteklerini istiyoruz. Sezon sonunda Allah nasip ederse, "İnegöl şampiyonluk istiyor" parolasını "İnegöl sözünü tuttu" diyerekten şampiyon olursak, biz tabi vazifemizi yapmış olacağız ama öncelikle o pozisyona gelmek lazım. Şuanda konuşmak belki erken ama inanmak işin yarısıdır. Cenab-ı Allah bize bu şampiyonluğu nasip etsin. El birliği ile hep beraber bize iyi günler göstersin inşallah. Ben sevgili başkanımıza bizi ağırladığı için tekrar teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Hedef şampiyonluk

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ise "Bende öncelikle yapmış olduğunuz ziyaretten ötürü duymuş olduğum memnuniyeti ifade edeyim. Hoş geldiniz. Sizler zora talip oldunuz. Öncelikle onu ifade edeyim ama bu bir cesaret işidir. Cesaretli olmakta cesaretli olanların işidir. Onun için sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum. İnegölspor her dönem şampiyonluk parolalarıyla, lider olabilmek, bir üst lige çıkabilme parolalarıyla her zaman dillerde olmuştur ama öyle veya böyle, şartların, o günkü konjektörün veya bir takım talihsizliklerden, sebeplerden dolayı bu başarıyı bir türlü yakalayamadık, elde edemedik.

Yani aslında şehrin arzusu ve isteği olan bir konudur. İnegölspor aynı zamanda şehrimizin önemli bir argümanı, önemli bir markasıdır. Spor özellikle spor alanı içerisinde futbol iyi bir tanıtım aracıdır. Tabii ki insanlar hoşça vakit geçirecek, sosyalleşecek, maç seyredecek, vakit geçirecek ama tabi bunun yanı sıra üst liglerde bulunmanız durumunda da, güzel bir tanıtım aracı olarak futbolu kullanabiliyorsunuz. Çünkü takip eden kitlesi oldukça fazla. Bundan ötürüde sürekli zinde kalan bir spor alanı. İnşallah çok güzel ve genç bir yönetim kadrosu var.

Eşref başkanımın da zaten geçmişten gelen bir başkanlık deneyimi, tecrübesi var. Bu bence önemli. İlk defa başlamak başka, belli tecrübeler elde etmek, bir şeyleri yaşamak çok daha başka. İyi günde zaten her şey iyi. Önemli olan krizi yönetmek. Önemli olan zor anı yönetmek. Önemli olan alanı, bölümü yönetmek. Onun için bu tecrübede ben kıymetli başkanımda olduğunu biliyorum. Şunu söyleyebilirim. Eşgüdüm içerisinde, uyum içerisinde zaten çalışacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü burada kim olursa olsun, bu makamlarda oturan kim olursa olsun, eğer bu bir İnegöl'ün değeriyse elinden tutmak zorunda.

Destek vermek zorunda ama geçmişte hep bu sanki sadece belediyenin sırtlaması gereken bir olaymış gibi düşünüldüğü için açıkçası belediyenin de öncelikli yapması gereken işlerin yanında, yapması gereken bir olduğunu düşündüğümüz için tabi doğal olarak, böyle tam bir sahiplenme hiç bir zaman belki gerçekleşmiyor. Bir tarafı eksik kalıyor ama işte sizler bu şehirde yaşayan, bu şehirde doğmuş, bu şehirde kazanan kişilerden müteşekkirsiniz ve sizler geldiniz, Eşref başkanımız listesinde yer aldınız, sahiplendiniz. Ben inanıyorum ki, bu kadro şampiyon olmasak ta geleceğe dair temeller atabilirse, geleceğe dair bir altlık oluşturabilirse, İnegölspor inşallah hak ettiği yerlere gelecektir diye düşünüyorum.

Volkan Demirel: "İstifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadı" Volkan Demirel: "İstifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadı"

Liglere baktığınız zaman "Bu takım buralara nasıl gelmiş?" diyebileceğiniz takımlar var. Takım ismi söylemeye erek yok ama İnegölspor'un bu noktada bence analizini yaparak, eksikler nelerdir?, neye yatırım yapmamız gerekiyorsa, bunları el birliği ile karşılayabilirsek, ben inanıyorum ki İnegölspor daha iyi yerlere gelecektir. Gönlümüzden geçen bu sene şampiyon olsun ama olmadığı takdirde de basamakları bir bir çıkalım hiç önemli değil. Seneye olsun fark etmez. Bir sonraki sene olsun fark etmez.

Buna sabır gösterebilir bu şehir ama ne yaptığımızı bilerek, adımlarımızı sağlam atarak yolumuza devam edebilirsek, inanıyorum ki er yada geç İnegöl bir üst ligde kendini konumlandıracak. Bunun olmaması için hiç bir gerekçede olmadığını düşünüyorum. Sizlere başarılar diliyorum. İnşallah bizlerde katkı ve desteklerimizle, hep manen hem madden işin içerisinde olarak inşallah destekler vereceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."ifadelerini kullandı.