Bugün sizlerle evde lahmacun yapacağız. Hazır mısınız? O zaman önlükleri bağlayın, kolları sıvayın ve bu lezzetli yolculuğa başlayalım!

Tatilcilere Kötü Haber! Bodrum'da Lahmacun Ve Ayran Fiyatları İki Katına Çıktı

Malzemeler:

Hamur için:

- 3 su bardağı un

- 1 paket kuru maya (10 gr)

- 1 çay kaşığı şeker

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı ılık su

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Glutensizlahmacun

İç harç için gerekenler:

- 250 gr kıyma (tercihen dana-kuzu karışık)
Buraya Dikkat ! Rende gereken yerlerde mutfak robotu da kullanabilirsiniz!

- 1 büyük soğan (rendelenmiş)

- 2 diş sarımsak (ezilmiş)

- 2 adet domates (rendelenmiş)

- 1 adet kırmızı biber (rendelenmiş)

- 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)

- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı kimyon

Glutensiz Lahmacun

 Adım Adım Lahmacun Tarifi:

1. Adım: Hamuru Hazırlayalım!

- işte başlıyoruz! Bir karıştırma kabına unu eleyin. Kuru mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve ılık suyu yavaşça dökün. Zeytinyağını da ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamurunuz pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun. (Bu biraz kas yapmanıza da yardımcı olabilir!)

- Hamuru top haline getirin, üzerine nemli bir bez örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurunuz iki katına çıkınca hazır demektir!

2. Adım: İç Harcı Hazırlayalım!

- Şimdi sıra lezzetli kısmı hazırlamakta! Geniş bir kaba kıymayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, domates, kırmızı biber, yeşil biber ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.

- Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu da ekleyip iyice karıştırın. Harcınızın iyice karışması için biraz sabır ve güç gerekebilir ama sonuç buna değecek!

3. Adım: Lahmacunları Şekillendirelim!

- Mayalanmış hamurumuzu hazırlama zamanı! Hamuru unlanmış tezgaha alın ve birkaç parçaya bölün. Her bir parçayı merdane veya oklava yardımıyla incecik açın. (Ne kadar ince, o kadar iyi!)

- Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harçtan ince bir tabaka halinde yayın. Kenarlarını çok doldurmamaya özen gösterin.

4. Adım: Pişirme Zamanı!

- Fırının sıcaklığına dikkat! Fırınınızı 250 dereceye (ya da en yüksek ayarına) önceden ısıtın. Lahmacunları fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 8-10 dakika pişirin. (Kenarlarda hafif kızarmalar başladığında tamamdır!)

- Eğer lahmacun taş fırın tadında olsun istiyorsanız, fırın taşınız varsa kullanabilirsiniz. Yoksa da üzülmeyin, normal tepside de harika olacak!

5. Adım: Servis

- Lahmacunlar fırından çıktı, şimdi keyif zamanı! Yanına taze limon dilimleri, sumaklı soğan ve maydanoz koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun!

Kaynak: Haber Merkezi