TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, program çıkışı sırasında fiziki saldırıya uğradı. Saldırgan, Özel'e tokat attıktan sonra korumalar tarafından etkisiz hale getirildi. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün katıldığı programda darbedilmesiyle ilgili soruşturma olup, eylemi gerçekleştiren şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıntılı soruşturma devam etmektedir.” ifadeleri yer aldı.
Şüpheli Gözaltında
Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 3 ayrı suç kaydının bulunduğu, işsiz olduğu ve 2004 yılında çocuklarını öldürmekten sabıkası olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı, yapılan kontrollerde ise akli dengesinin yerinde olduğu tespit edildi.