Son yıllarda dershanelerin kapanmasıyla birlikte özel okulların sayıları arttıkça arttı.Bu işi hakkıyla,vatana millete faydalı olmak için yapan da var iyi bir kazanç kapısı olduğunu düşünerek yapan da var. Sonuç olarak bir ticarethane, kimseye laf söylemek üzerimize vazife değil. Devletin özel okulları teşvik etmesiyle birlikte durumu iyi ya da kötü olan herkes çocuğunun daha kaliteli eğitim alacağını düşünerek özel okulları tercih ediyor. Bu duruma bende dahilim. İşler güçler sıkıntılı, piyasalar kötü, ileriyi göremesek de çocukları ülkenin geleceği olarak görüp iyi bir eğitim alması için kendimizden kısıp, onların geleceği için harcıyoruz. Biraz da mecburiyetten. Büyük oğlum biraz içine kapanık, yemek yememe, iyi iletişim kuramama ve alerji gibi problemleri var. 30 / 40 kişilik sınıflarda kendini iyi ifade edemeyeceği düşüncesiyle biz de özel okula yolluyoruz. İnşallah aldığı eğitimle vatana millete hayırlı bir vatandaş olur.

Özel okulları sahibi, okul müdürleri, müzik öğretmeni, rehberlik öğretmeni arkadaşlarım, ağabeylerim, ablalarım, dostlarım, bu seslenişim sizlere... Müzik eğitimi, öyle kolay basit bir eğitim olarak, göz boyamak, etkinlik olsun diye görülmekten artık vazgeçilmeli. Yıllar süren bir çalışma gerektirir. Hele ki müzik dersine giren öğrenci sayısı aynı saatte 10-20 kişi arasıysa o enstrüman kursundan kısa sürede verim almak imkansız derecesindedir. Ben bu işe yıllarımı verdim, gitar eğitimi üzerine kitap yazdım binlerce öğenci yetiştirmiş birisi olarak sesleniyorum size, şu işe artık bir standart getirin. Velilerde bıktı bizde bıktık. Müzik aleti satan bir esnaf olarak da yalvarıyorum artık, veliler hıncını bizden alıyor. Geçen sene öğretmen kemana başlatıyor , bir sonra ki yıl öğretmen değişiyor yeni gelen hoca ben keman bilmiyorum diyor gitar öğreneceksiniz. Adam elinde kemanla bize geliyor, yav bu nu al gitar ver diyor çünkü yenisini alacak parası yok. Hadi iyilik yapıp değiştiriyoruz. Seneye o öğretmen de gidiyor başka biri geliyor, diyor ki ben keman da bilmiyorum gitar da, gidin ukulele alın, flüt alın, onu alın, bunu alın vs vs. Veliler bu konudan çok şikayetçi. 5 senedir inanın biz de bıktık bu sene ne satacağız, hocalar ne isteyecek diye kara kara düşünüyoruz. Bu durum, İnegöl'de ki tüm özel okullarda geçerli. Müzik aletleri dolarla geliyor. Zaten dolar pahalı, birde bazı aç gözlü öğretmenler müzik mağazalarıyla anlaşıp avanta peşinde koşunca, vatandaş hepten mağdur oluyor.

Aslında yapmanız gereken şey basit. Her özel okulda bir piyano var ve müzik öğretmenleri piyano çalmayı biliyor. Tüm dünyada bu böyledir. İstisnalar çok özel yetenekli çocuklar hariç. Çocuk ilkokuldan orta okul sonuna kadar sadece piyano ve müzik bilgisi öğrenir. Piyano müziğin anasıdır. Hem müzik eğitimi hem de enstrüman olarak öğrenilmesi kolaydır. Velilerde normal 64 tuslu bir org aldıklarında bu iş çözülür. Veliler her sene başka başka müzik aleti almaktan kurtulur, çocuklarda adam akıllı bir müzik aleti öğrenmiş olur. Biz de velilerin dert babası olmaktan kurtuluruz. Müziğe yetenekli çocukların kafası karışmamış olur .Biz de rahat ederiz, sizde.