Yılbaşına doğru hızla yaklaşırken özel okullar da zamlardan nasibini alacak gibi görünüyor. Zam miktarları bazı okullarda yüzde 115'e kadar bulduğu gözlemleniyor. Okullar da bu yüksek zamlardan etkilenmek istemeyen velilere "erken kayıt" baskısı yapılmaktadır.

Özel okullara yılbaşından itibaren rekor zam geliyor

Son zamanlarda, bazı özel okulların velilere erken kayıt için baskı uygulama gözlemleniyor. Bu okullar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için, mevcut yıla göre yüksek oranlarda zam talebinde bulunuyor. Yüzde 86’dan başlayıp yüzde 115’e kadar varan zamlarla birlikte, velilere Ocak ayından önce kayıt yaptırma çağrısında bulunuldu. 

Özel okullara yılbaşından itibaren rekor zam geliyor

Tüketici Hakları ve Mevzuata Aykırı Talepler

Özel okullara yılbaşından itibaren rekor zam geliyor

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, velileri bu konuda bir kez daha uyarıyor. Ağaoğlu, erken kayıt adı altında yapılan bu zamların mevzuata aykırı olduğunu ve bu tür taleplerin yasal olmadığını söylüyor.

Özel okullara yılbaşından itibaren rekor zam geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, özel okulların ücret artışlarını sadece Ocak ayı ve Mayıs aylarında olacağını vurguluyor.

Farklı Ücret Talepleri ve Velilerin Hakları

Ağaoğlu, özel okulların aynı sınıf seviyesinde olan ve farklı öğrenciler için farklı oranlarda zam talep ettiğini söylüyor. 

Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği

Bu durum da, veliler arasında adaletsizliğe yol açıyor. Ayrıca, velilere, bu konuda Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurma hakkı olduğunu ve çıkacak olan kararın mahkeme kararı niteliğinde olacağını hatırlatıyor.

Kurumlara Yapılacak Yaptırımlar

Ağaoğlu, yasa dışı bu taleplerin devam etmesi durumunda, ilgili okulların kurum açma izinlerinin iptal edilebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57