Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, gelecekte yapılacak sınavlarda yapay zekanın aktif olarak kullanılacağını duyurdu. Ersoy, ÖSYM'nin bu yıl içinde tüm sınav merkezlerinde yapay zeka ile soru üretmeyi planladığını ve dijital tabanlı sınavların sayısını artırma hedefinde olduklarını belirtti.

Ersoy, Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda yaptığı sunumda, yapay zeka uzmanlarından oluşan bir ekiple çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Yapay zeka ile soru üretiminin yanı sıra, değerlendirmelerin de yapılacağını ve bu adımın sınav süreçlerinde daha etkili bir koordinasyon sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca, dijital sınavların artırılacağını ve bu yolla hem tasarruf sağlanacağını hem de adaylara sınav sonuçlarını daha hızlı sunma imkanı doğacağını belirtti. ÖSYM, elektronik sınavlar (e-sınav) kapsamında yabancı dil sınavlarına iki yeni sınav daha ekleyerek dijitalleşme yolunda önemli adımlar attı.

Deprem bölgesindeki adaylara yönelik olarak da duyarlı bir yaklaşım sergileyen ÖSYM, talep eden adaylara tercih ettikleri herhangi bir ilde sınava girme imkanı sundu. Ersoy, 2024 yılında tüm sınav merkezlerinde uygulama yapacaklarını ve özellikle deprem bölgesinde adayların sorun yaşamaması için hassas bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Uluslararası alanda da iddialı olan TR-YÖS sınavının, 2024 yılında yaklaşık 50 ülkede 80'e yakın merkezde gerçekleştirileceği belirtildi.

Editör: Fırat Çelik