Osmangazi Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek ve kentin üretim potansiyelini artırmak amacıyla Bağlı Mahallesi’nde başlattığı organik üzümsü meyve üretim projesi kısa sürede sonuç verdi. Belediye iştiraki Gazi Tarım A.Ş. iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında yetiştirilen ahududuların ilk hasadı yapıldı. Hasada katılan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, üretimde kimyasal gübre ve ilaç kullanılmadığını vurguladı.
Başkan Aydın, mayıs ayında ekilen ahududu fidelerinin beklenenden erken ürün verdiğini belirterek, “Doğa bize güzel bir sürpriz yaptı. Buradaki üreticilerimiz, tamamen doğal koşullarda ve ilaçsız üretim yaparak örnek bir çalışma ortaya koydu. Elde edilen ürünlerin kalitesi hepimizi mutlu etti” dedi.

“Amacımız doğal üretimi desteklemek”
Ahududunun ekonomik değeri yüksek ve talebi fazla bir ürün olduğunu belirten Aydın, “Bizim hedefimiz toprağına sahip çıkan üreticilerimizi desteklemek. Sertifikalı fidan desteği verdik, ayrıca ürünlerin alımını da belediyemizin iştiraki Gazi Tarım yapacak. Böylece hem üreticiye güven sağlayacağız hem de satış sıkıntısını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

“Köylü yeniden toprağa dönmeli”
Bağlı Mahallesi’nin projenin ilk deneme alanı olduğunu ifade eden Aydın, “Kurak bir yaz geçirmemize rağmen ürünler gayet verimli oldu. Bu da doğru yöntemlerle organik üretimin mümkün olduğunu gösteriyor. Bundan sonra projeyi genişleterek devam edeceğiz. Amacımız köylünün yeniden üretime dönmesini sağlamak. Atıl arazilerde üretim yapılmasını teşvik ederek hem sağlıklı ürünler sunacağız hem de ekonomiye katkı sağlayacağız” dedi.
Projeye katılan çiftçilerden Kenan Taşpınar, verimli toprak sayesinde beklenenden erken hasat yaptıklarını belirterek Başkan Aydın’a teşekkür etti. Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay ise “Mayıs ayında dikilen bin beş yüz fide, kuraklığa rağmen erken meyve verdi. Bu, bölgenin üretim potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Bursa, ahududu ve benzeri meyveler için en elverişli iklim koşullarına sahip bölgelerden biri” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Başkan Aydın, üreticilerle birlikte ahududu toplayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Osmangazi Belediyesi, projenin diğer mahallelere de yayılması için çalışmalarını sürdürecek.




