Geleneksel hale gelen aşure ikramı bu yıl da yoğun ilgi gördü. İlk olarak Soğukkuyu Mahallesi’nde, ardından da Demirtaş Mahallesi’nde gerçekleşen etkinliklerde, vatandaşlara kazanlardan aşure ikram edildi. Soğukkuyu Kent Lokantası ve Genç Kafe önündeki etkinlikte Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da kazan başına geçerek aşure dağıttı. Etkinliğe CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Aydın yaptığı açıklamada, “Muharrem ayı, birlik ve beraberliğin sembolü. Allah kabul etsin. Hep birlikte güzel günlere erişelim” dedi.

10 Ağustos Bursa Gündemi; Otogarda Olay, Otomobil Kazası, Deprem Güvenliği, Tarihi Eser Buluntuları
10 Ağustos Bursa Gündemi; Otogarda Olay, Otomobil Kazası, Deprem Güvenliği, Tarihi Eser Buluntuları
İçeriği Görüntüle

Genç Gazete Osmangazi Belediyesi’nden 2 Bin Kişiye Aşure İkramı 1

Demirtaş Mahallesi’ndeki aşure ikramı, 2017 yılında şehit olan Jandarma Er Mümin Pınardağ için edilen dua ile başladı. Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sinan Nergiz, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, şehidin babası Adnan Pınardağ, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Genç Gazete Osmangazi Belediyesi’nden 2 Bin Kişiye Aşure İkramı 2

Kaynak: BÜLTEN