Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, Marzim Sanayi Bölgesi yakınlarından geçen Karsak Deresi’ne karışan kirli su, Gemlik Körfezi’ne kadar ulaşıyor. Bölge halkı, derenin son dönemde artan kötü kokusu ve gri renk değişimi nedeniyle büyük endişe yaşıyor.

Bursa'da Japon Deprem Uzmanı Yoshinori’den Hayat Kurtaran Uyarılar
Bursa'da Japon Deprem Uzmanı Yoshinori’den Hayat Kurtaran Uyarılar
İçeriği Görüntüle

Karsak Deresi boyunca gözlemlenen gri ve köpüklü suyun sanayi atıkları ya da kanalizasyon sızıntısından kaynaklandığı öne sürülüyor. Vatandaşlar, dereye uzun süredir herhangi bir temizlik veya denetim yapılmadığını belirterek yetkililerden acil inceleme talep etti.

Orhangazi’de Karsak Deresi’ne Karışan Kirli Su Gemlik Körfezi’ne Ulaşıyor (1)

Kirli suyun Gemlik Körfezi’ne dökülmesi, hem deniz ekosistemi hem de çevre sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Bölgedeki çevre dernekleri, kirliliğin kaynağının ivedilikle belirlenmesi ve sorumlular hakkında işlem yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA