Kışın soğuk günlerine karşı tedbir alan Orhangazi Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile beraber kömür dağıtımına start verdi. Bu kışı sıcak geçirecek olan 950 haneye ne kadar kömür gidiyor?

Bursa'nın O İlçesinde Belediye Borcunu Açıkladı: 104.708.634,83₺ Bursa'nın O İlçesinde Belediye Borcunu Açıkladı: 104.708.634,83₺

Orhangazi Hanelerine Kömür Müjdesi

Soğuk kış günlerinin kapıda olduğu bu dönemde, Orhangazi SYDV önemli bir hamlede bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın katkılarıyla ilçede 950 haneye kömür desteği sağlanıyor. Bu kapsamda, her bir haneye tam 800 kilogram kömür dağıtılıyor.

Dağıtımın Detayları

"2023 yılı kış dönemi için ilçemize Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 760 ton kömür tahsis edilmiş olup bahse konu kömürler toplam 950 haneye hane başı 800 kilogram olmak üzere dağıtılıyor. Dağıtım, başvuru esasına göre hanelere teslim usulüyle gerçekleştirileceği açıklandı. Sevkiyatın durumuna göre dağıtım en hızlı ve kısa sürede tamamlanacağı belirtildi."

Orhangazi'de bu yardım sayesinde pek çok hane, kış aylarını daha sıcak ve konforlu geçirebilecek. Yapılan bu yardımın, ihtiyaç sahibi vatandaşlara büyük bir destek olması bekleniyor.

Editör: Abdullah Argun