Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

Her gün, insanların huzuru için çalışan emniyet güçlerimiz, bu kez de dolandırıcılık şebekesine karşı başarılı bir operasyona imza attı. Bilecik Emniyeti, vatandaşlarımızı mağdur eden bir suç örgütünü çökertme yolunda önemli bir adım daha attı.

Bilecik Emniyeti'nden İstanbul'a Nokta Operasyon

Vatandaşlarımızı mağdur eden suç örgütlerinin peşini bırakmayan Bilecik Emniyeti, bu kez de nitelikli dolandırıcılık suçlarında bulunan bir örgütün liderini yakaladı. Örgütün, ülke genelinde gerçekleştirdiği 135 olayda yaklaşık 5 milyon TL'lik haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Daha Önce Başlatılan Çalışmalar

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, vatandaşlarımızı mağdur eden bu suç örgütünü deşifre etmek için bir süre önce çalışma başlatmıştı. Örgüt üyelerinin ülke genelinde nitelikli dolandırıcılık suçlarına karıştığı tespit edildi. Bu kapsamda, çeşitli illerde ve farklı zaman dilimlerinde yapılan operasyonlarla toplamda 18 şüpheli yakalandı.

Örgüt Liderinin Yakalanması

Örgüt üyelerinin yakalanmasının ardından örgüt liderinin peşine düşüldü. Bu kapsamda, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri örgüt liderini İstanbul'da tespit etti. Ekipler, bölgede gerçekleştirdiği nokta operasyonla örgüt liderini kıskıvrak yakaladı. Örgüt lideri, Söğüt'e getirilerek adli makamlara teslim edildi. Ardından mahkemeye çıkarılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dosya Kapsamındaki Tutuklu Sayısı Arttı

Bu operasyonla birlikte, dosya kapsamında tutuklu sayısı 19'a yükseldi. Böylece, vatandaşlarımızı mağdur eden bu suç örgütüne yönelik emniyet güçlerimizin başarılı operasyonları devam etti.