Haftanın ikinci gününde 1.990 dolar seviyesinin aşağısına dokunan ons altın yeniden 2.000 dolar mücadelesine başladı. Yatırımcılar şimdi Fed’in 3 Mayıs’taki ve ECB’nin peşi sıra 4 Mayıs’ta gelecek olan kararlarını değerlendiriyor.

Piyasalar, Fed'in Mayıs'taki bir sonraki toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırma ihtimalini yüzde 90’ın üzerinde fiyatladı. Bu artış, geçmişteki ABD perakende satış rakamlarının yukarı yönlü revize edilmesi, bir Fed yetkilisinin faiz artışlarının henüz istenen etkiyi yaratmadığını söylemesi ve Cuma günü tüketici enflasyonu beklentilerinin yükselmesi sonrasında geldi. CME'nin FedWatch aracına göre, 25 baz puanlık bir Fed faiz artışı için piyasa fiyatlandırması yüzde 87'de bulunuyor.

Konkordato: Borçlu Firmaların Kurtuluş Yolu mu? Konkordato: Borçlu Firmaların Kurtuluş Yolu mu?

İsviçre merkezli MKS PAMP metal stratejisi başkanı Nicky Shiels, geçen ay, altının hızla 1.900 dolar ve 2.000 dolar seviyelerini aşıp birçok para biriminde yeni rekor seviyelere ulaştığına dikkat çekerek "Bu, bir makro rejim değişikliğinin göstergesi olan boyut/hız olarak 2020 ve 2022 hareketlerine ürkütücü bir şekilde benzeye) bir açıklama oldu. Altın gibi tipik düşük oynaklık, güvenli liman, rezerv varlıkları, likidite eksikliklerine rağmen, genellikle ikna olmadıkça yeni bölgelere açılmazlar.” dedi.