Kütahya'da gerçekleşen ve bir öğretmenin hayatını kaybetmesine sebep olan trafik kazasında 17 yaşındaki ehliyetsiz şoför Ali Demirtaş'ın neden olduğu kaza sonucu öğretmen Emine Güder hayatını kaybetti. Yaklaşık 1.5 yıl süren dava sürecinin ardından şoföre verilen 2 yıl 4 aylık hapis cezası, 17 bin TL para cezasına çevrildi ve 10 taksitte ödenecek şekilde belirlendi.

Trafik Kazasının Ayrıntıları

2022 yılı Haziran ayında Kütahya'nın Ağaçköy yolu üzerinde meydana gelen kaza, öğretmen Emine Güder'in (32) ölümüne ve anne ile babasının yaralanmasına yol açtı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, ağır yaralı olan öğretmen Güder'i Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak Güder, yoğun bakımda kaldığı bir hafta sonunda hayatını kaybetti.

Yargı Süreci ve Karar

Kaza sonrasında başlatılan yasal süreç, Kütahya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, ehliyetsiz şoför Ali Demirtaş'a önce 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi, ancak bu ceza daha sonra 2 yıl 4 aya indirildi. Sonrasında ise, hapis cezası 17 bin TL adli para cezasına çevrildi. Ayrıca Demirtaş, Güder ailesinin avukatına 29 bin 800 lira ödemeye mahkum edildi.

“Adaleti görün. Benim kızım, bir avukat parası bile etmiyor” - Baba Alaaddin Güder

Editör: Fırat Çelik