OKUL İÇERİSİNDE TELEFON KULLANIMI YASAK OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde A haber kanalında yayımlanan bir programa katıldı. Bakan Tekin, katıldığı programda yeni sezonda öğretmenler ve öğrenciler için yeni kararlar alındığından bahsetti.

eğitim (2)

Bu kararlar içerisinde ise en başta telefon kullanımına okul içerisinde yasak getirilmesinin olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gençlerin vakitlerini çalan, boş vakitlerini öldüren ve her geçen gün kullanımına dikkat edilmezse sorunlara sebep olan telefon için bazı yasakların geleceğini belirtti.

CEP TELEFONU BAŞA BELA

eğitim (3)

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda öğretmenlerin ve öğrencilerin telefon kullanımları konusunda sıkıntı çekildiğini vurguladı. Bakan Tekin hiç değilse okul içerisinde telefon kullanımının hem öğretmenler hem de öğrenciler için yasaklanmasını gündeme taşıdı.

eğitim (5)

Bakan Tekin açıklamalarında; "Öğretmenler ve veliler bu konudan yakınıyorlar. Dolayısıyla, okulların tamamında değil, ancak dersliklerde cep telefonlarının kullanımını sınırlayacak önlemlerin alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Bu durum bazı problemlerin de önüne geçebilecektir. Öğrencilerin sınıfta fotoğraf çekmesi gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple, tüm bu sorunları bir arada değerlendirerek tedbirler almak önemlidir" diye konuştu.

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

eğitim (4)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR