NURİ PAKDİL’DEN YİNE ÖRNEK PROJE

Din Kültürü zümresinin hayata geçirdiği proje hakkında bilgi veren İnegöl Nuri Pakdil İHO okul müdürü Ahmet Yakışıklı şunları söyledi:

Akademik başarılarımızın yanında öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimizin ışığında yetişmesini çok önemsiyoruz. Bu amaçla okulumuzda bir çok çalışma yapılıyor. Bu çalışmalarımızdan biri de Din Kültürü zümremiz tarafından hazırlanan ‘Nuri Pakdil Öğrencileri Sünnetin Işığında yürüyor’ projesi.”

 

İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz

 Proje kapsamında Haftanın Hadis-i Şerifinin görevlendirilen öğrenci grubunun çalışmasıyla tespit edildiğini söyleyen müdür Yakışıklı:

“Kararlaştırılan Hadis-i Şerif okulumuzdaki bütün sınıfların kapısına öğrencilerin rahatlıkla görüp okuyacakları şekilde yine görevli öğrenciler tarafından asılıyor. Haftanın Hadisi, derse giren Din Zümresi öğretmen tarafından sınıfa okutularak açıklaması yapılıyor. Uygulama içeren Hadislerin bir hafta boyunca öğrenciler tarafından uygulanması teşvik ediliyor.

Bu çalışma her hafta okulumuzda güncelenerek devam ettirilmekte ve öğrencilerde Sünnet ışığında bir farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.Yine bu proje kapsamında okulun önemli noktalarına asılan Ayet ve Hadis tabloları, sınıf sınıf ziyaret edilerek, ilgili köşede ders yapılmaktadır.” Dedi.2-90x1-3x2x3

Editör: AYHAN BAYRAKTAR