Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrailli bir bakanın beraberindeki provokatif grupla Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurtulmuş, eylemin İslam dünyasının kutsal değerlerine yönelik kasıtlı bir tahrik olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Kudüs’ün tarihî ve hukuki statüsünün yok sayılmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

“Mescid-i Aksa’nın kutsiyeti hedef alındı”

Kurtulmuş, açıklamasında Mescid-i Aksa’ya yapılan baskını sert ifadelerle kınadı. Söz konusu eylemin hukuk tanımaz bir saldırganlık olduğunu ifade eden Kurtulmuş, kutsal mekânlara yönelik provokasyonların bölgedeki gerilimi artırdığına dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı da daha önce İsrailli bir bakanın beraberindeki grupla Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının, kutsal mekânın tarihî ve hukuki kimliğini ihlal ettiğini açıklamıştı.

Uluslararası topluma somut tedbir çağrısı

İsrail yönetiminin Filistin topraklarındaki işgal ve ilhak politikasının durdurulması gerektiğini belirten Kurtulmuş, uluslararası toplumun yalnızca açıklama yapmakla yetinmemesini istedi.

Kurtulmuş, İsrail’in saldırganlığını önlemeye yönelik etkili ve somut tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa sahipsiz değildir”

Açıklamasında Filistin halkına destek mesajı da veren Kurtulmuş, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sahipsiz olmadığını vurguladı.

Başkenti Kudüs olan özgür bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar Türkiye’nin Filistin halkının yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA