Nilüfer Belediyesi, "İkinci Yüzyıl için Tasarım" yılı kapsamında gerçekleştirdiği "Pancar Deposu" projesini hizmete açtı. Kentin belleğinde önemli bir yeri olan ancak 25 yıldır metruk halde kalan Pancar Deposu, modern bir yüzle çok amaçlı bir kültür ve etkileşim mekânına dönüştürüldü.

Nilüfer Belediyesi, Pancar deposu projesini hizmete açtı

Proje, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına yakışan bir tasarım ve katılımcı süreçle oluşturulan kimlikleri içeriyor. Uzun yıllar Pancar Kooperatifi'ne ev sahipliği yapmış ancak uzun süredir kullanılmayan bir alan olan Pancar Deposu, Nilüfer Belediyesi tarafından kamulaştırılarak ve katılımcı bir süreçle yeniden tasarlanarak açıldı.

Nilüfer Belediyesi, Pancar deposu projesini hizmete açtı

Yaklaşık 10 dönüm alan üzerine inşa edilen Pancar Deposu, 1600 metrekarelik kapalı alanda etkinlik alanları, beceri-kodlama ve tasarım atölyeleri, podcast stüdyosu, toplantı salonları, sergi alanları gibi birçok bölümü içeriyor. Ayrıca, 6300 metrekarelik bir yeşil alana da sahip olan proje, gençlere ve çocuklara tasarım odaklı düşünmeyi yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Nilüfer Belediyesi, Pancar deposu projesini hizmete açtı

İnegöl-Bilecik Yolunda Kayganlaşan Yolda Kamyon Tarlaya Uçtu İnegöl-Bilecik Yolunda Kayganlaşan Yolda Kamyon Tarlaya Uçtu

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Pancar Deposu'nun geçmişini, günümüzdeki modern yüzünü ve gelecekteki planlarını paylaştığı açılış töreninde, bölge halkının görüşlerini alarak ve çeşitli gruplarla çalıştaylar düzenleyerek projeyi şekillendirdiklerini ifade etti. Projede yer alan etkinlik alanları, podcast stüdyosu, tasarım atölyeleri ve diğer birimlerle geniş kapsamlı bir kültür ve etkileşim mekânı oluşturuldu.

Nilüfer Belediyesi, Pancar deposu projesini hizmete açtı

Başkan Erdem, proje ile ilgili yaptığı konuşmada, Pancar Deposu'nun tarım ve gıda alanındaki çalışmalara da ev sahipliği yapacağını, ayrıca bir bostan ve kafeterya gibi özellikleriyle farklı disiplinlerden tasarımcıları bir araya getirerek yeni nesil ekonomilere katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Projeyi Köy Enstitüleri ruhunu yaşatarak Cumhuriyet'in tasarımcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek tasarladıklarını vurguladı.

Nilüfer Belediyesi, Pancar deposu projesini hizmete açtı

Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve diğer davetliler katıldı. Açılışta Bursa'ya özgü tatlar ikram edildi ve simit atölyesi gibi etkinlikler düzenlendi. Pancar Deposu'nun Cumhuriyet'in tasarımcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürüyen bir proje olarak gelecekte farklı projelere ve fikirlere ev sahipliği yapması bekleniyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK