Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başlanan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

KORKULAN DEĞİL, GÜVENİLEN BİR KURUM

Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

Kaplan; "Mensubu bulunduğum Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz törene katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepimize şükranlarımı arz ediyorum. Mazisi şeref ve şanla dolu Türk Polis Teşkilatımız demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin bir kurumu olarak, görevini en iyi şekilde yapmanın gayreti, çabası içerisindedir. Hukuk devletinde polisimiz, gücünü yasalardan ve hukuktan alan güvenilen bir kurumdur. Korkulan değil, güvenilen bir kurumdur. Toplumun huzur ve güvenini temin ve tesis etmek maksadıyla kurulmuş olan teşkilatımızın, en önemli görevi suçun önlenmesi. Alınan tüm tedbirlere rağmen eğer suçu önleyemediysek, faillerin yakalanarak delilleriyle birlikte adalete teslim edilmesi için azami gayret ve çaba göstereceğiz. Suç sosyal bir olgu olduğu için sadece polisiye tedbirlerle başarılı olmak ve nihai sonuca gitmek mümkün görünmemektedir. O halde diğer kurum ve kuruluşlarımızla birlikte en önemlisi vatandaşımızla, halkımızla yasalar çerçevesinde karşılıklı sevgiye, saygıya dayalı, güveni esas alan bir işbirliği ve koordinasyonu yapmamız gerekiyor. O halde başarımızın temelinde halkımızın desteği yatıyor" dedi.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

"Bizler İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, 24 saat İnegöl halkımızın emrinde olmaktan, onlara gece gündüz çalışarak huzurlu bir ortam temin ve tesis etmekten gurur duyuyoruz" diyen Kaplan, şöyle devam etti: "Bu başarıda en büyük pay şüphesiz ki, halkımızındır. Kamu düzeni ve asayişin sağlanmasında bizlere verdikleri destekten dolayı İnegöl halkımıza sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Başarılarımız onların bizlere vereceği destek, moral ve motivasyonla artarak devam edecektir. Bu önemli günümüzde devletimizin ve milletimizin bekası için canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine sabır temenni ediyorum. Gazilerimize, büyük bir cami olan teşkilat mensuplarımıza aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum"

Konuşmaların ardından emekli olan polis memurlarına plaket takdimi yapıldı.