Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, Cumhurbaşkanı'na yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Bayramları gölgeleyen bir sorunun altını çizen Gündeşli, vatan savunması için canlarını hiçe sayan kahramanların, hak ettikleri kamu kurum ve kuruluşlarındaki memurluk pozisyonlarına atanma taleplerinin karşılıksız kaldığını belirtti. 

Gündeşli, bu kahramanların, bayram öncesinde, devlet tarafından atanma müjdesi beklediklerini ifade ederek, onların yalnızca yasal haklarını talep ettiklerini vurguladı. Eski uzman çavuşların, atama bekleyişleri sırasında yaşadıkları maddi ve manevi zorluklara dikkat çeken Gündeşli, bu durumun aile birliklerini ve ruh sağlıklarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Gündeşli, "Türkiye'nin gururu eski uzman çavuşlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nda yer alan hükümlere dayanarak, yılların verdiği hizmetin ardından, kamu kurumlarına memur olarak atanma hakkına sahiptirler. Bu yasalar, belirli hizmet sürelerini dolduran ve gerekli niteliklere sahip olan eski uzman çavuşların, devlet kadrolarında istihdam edilebileceğini öngörmekte. Ancak, birçok eski uzman çavuş, mevcut boş kadroların yetersizliği nedeniyle bu haklarını kullanamamakta ve mağduriyet yaşamaktadır" dedi.

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

Kaynak: Haber Merkezi