Aşure etkinliği Cuma namazı çıkışı Sani Konukoğlu Camisi'nde gerçekleştirildi. Cami bahçesinde iki ayrı noktada düzenlenen aşure etkinliğinde, cami cemaatine 1000 kişilik aşure dağıtıldı.

Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar! Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!

AŞURE KARDEŞLİK DEMEK

Genç MÜSİAD Başkanı Mustafa Coşkun, programda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin pekişmesini arzu ettiklerini ifade ederek,

"Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Cenab-ı Allah bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın" dedi.

MUHARREM BİRLİK AYI

Muharrem ayında insanların birbirlerine olan bağlarının daha çok arttığını belirten Coşkun, "Muharrem ayı, insanların birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularının ön planda olduğu bir aydır.

Bu ayın; birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesini diliyor, Aşure Günü'nün birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum" diye konuştu.