Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyelerinden - Ülker'in patronu Murat Ülker, tasarrufa kendisinden başladığını ve ilk olarak da iki uçağını sattığını duyurdu.

Murat Ülker, şirketlerde tasarruf yaptığını açıkladı

Hak İş Konfederasyonu'nun 'Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk çalışma hayatı' konulu sempozyumuna, Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi - Ülker'in patronu Murat Ülker de katılmış oldu. İş insanı, burada gazetecilere vermiş olduğu demeçte tasarruf konusuna bir kez daha dikkat çekti.

Murat Ülker, şirketlerde tasarruf yaptığını açıkladı

"Murat Ülker'in iki uçağı bulunuyordu. Bir gün bu ülkede, bir diğer gün başka bir ülkede. Neden mi? Tam 26 ülkede toplam 100'ün üzerinde fabrikalarım var. 
Fabrikaların olduğu ülkelerde 4 milyar insan yaşıyor. Ülker, bisküvi üretiminde dünya ikincisi olarak. Hedef birinciliği Amerika'nın elinden almak. Çikolata üretiminde ise Ülker dünyada 6. sırada yerini almakta.

İKİ UÇAĞINI DA SATMIŞ

'Devir tasarruf devri' diyor. Murat Ülker'in iki uçağı bulunmasına rağmen, tasarruf için onların ikisini de satmış. Sadece bu alanda olan tasarrufunun da çok yüksek olduğunu söyledi. 'Şimdi, şirketlerimde ne kadar net kâr ediyorum ona bakıyorum' Dünya çapında isim yapmış fabrikalar aldı. Onların borçlarını ödüyor. Uçağı varken Ankara'ya tarifeli uçakla geldi. Ankara'dan İstanbul'a, iletişim danışmanı Mustafa Kaya ile birlikte yine tarifeli uçakla geri döndü.

TASARRUFLU HAYATA KENDİSİNİ İYİCE ALIŞTIRMIŞ

Murat Ülker koyu bir Fenerbahçeli. Fenerbahçe maçlarını hiç kaçırmaz. Suudi Arabistan'ın başkentlerinden Riyad'ta iki Türk takımının kupa maçını izlemeye gidecek. Nasıl mı? Oraya gidecek fakat  her hangi bir uçakla. Açıkçası söylemek gerekirse, tasarruflu hayata Murat Ülker kendisini iyice alıştırmış durumda."

Öztürk'ün notuna göre Türkiye'nin en zenginleri arasında ilk sıralarda yerini alan ünlü iş insanı, tasarruf için şu örneği verdi:

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

"6.5 milyar dolar borcum vardı. Bunu mülkiye satışı ve önemli bir bölümünü tasarruf yaparak 1 milyar 300 milyon dolara indirdim. Bugün de şirketlerimin durumu gayet iyi. tasarrufu elden asla bırakmayacağız."