Fon soruşturması kapsamında yaptıkları yorum ve haberler nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla haklarında işlem yapılan gazetecilerden Şaban Sevinç ve Mustafa Balcı tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında ifadeleri alınan İsmail Saymaz ile Murat Ağırel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Gazeteciler hakkında başlatılan süreç, fon soruşturmasına ilişkin basın yayın organları ve sosyal medyada yapılan açıklamalar üzerine yürütüldü.

Başsavcılıktan açıklama yapılmıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ilk açıklamasında İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve Şaban Sevinç’in “şüpheli” sıfatıyla ifadelerinin alınması için talimat verildiğini duyurmuştu.
Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan fon soruşturmasına ilişkin olarak basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltıcı nitelikle yaptıkları açıklamalar nedeniyle İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve Şaban Sevinç’in şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmak üzere hazır edilmeleri talimatı verilmiştir.”
Mustafa Balcı hakkında da gözaltı kararı verildi
Başsavcılığın ilk açıklamasının ardından Mustafa Balcı ile Şaban Sevinç hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
Yürütülen işlemler sonrasında Şaban Sevinç ve Mustafa Balcı tutuklanırken, İsmail Saymaz ile Murat Ağırel hakkında adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmalarına karar verildi.




