Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin tanınmış siyasetçilerinden biriydi ve hayatı, başarıları ve şehadetiyle hala hafızalarda yer ediniyor. Veteriner hekimlikten siyaset sahnesine uzanan yolculuğu, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, TBMM'de Sivas milletvekili olarak görev yaptı ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kuruluşuyla Türkiye siyasetine damgasını vurdu.

Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954'te Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde eğitim aldı. Siyasi kariyerine 1968 yılında Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak başladı ve Ülkü Ocakları'nın çeşitli kademelerinde görev aldı. 1980 darbesi sonrası yargılandı ve uzun yıllar hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

2023 yılının en çok tercih edilen bebek isimleri açıklandı 2023 yılının en çok tercih edilen bebek isimleri açıklandı

1992'de siyasi görüşlerinin farklılaşması üzerine MÇP'den ayrılarak BBP'yi kurdu ve partinin genel başkanı oldu. Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca milliyetçi ve muhafazakar çizgide duruş sergileyerek, Türk siyasetine yeni bir soluk getirdi.

25 Mart 2009 tarihinde, Yozgat-Yerköy'deki bir mitinge gitmek üzere Kahramanmaraş'tan hareket eden Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter, henüz tam olarak aydınlatılamayan nedenlerle düştü. Kazanın ardından yapılan aramalar sonucu, Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Kazanın ardından TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu ve Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemeleri, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasına yönelik önemli adımlar attı. Ancak, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmalar ve tartışmalar hala devam ediyor. 

Muhsin Yazıcıoğlu Mezarı Nerede, Nasıl Gidilir?

Muhsin Yazıcıoğlu vasiyetnamesinde talep etmesi üzerine Tacettin Dergahına gömülmüştür. Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi fikirlerinin de göz alınması ile Bakanlar Kurulu tarafından yapılan toplantıdan Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi'nin bahçesine gömülmesinde bir mahsur olmadığına karar verilmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu mezarının bulunduğu yer itibari ile de akıllara kazınmıştır.

Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. 11 A, 06230 Altındağ/Ankara

Kaynak: Vikipedi