ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için sözleşmeli er alımı başvuruları başladı. İlgili duyuruda, başvuruların herhangi bir son başvuru tarihi olmadığı belirtilirken, adaylar başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Başvuru Yöntemi

Başvurular, adayların https://personeltemin.gov.tr adresinden veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilir. Adaylar, e-Devlet üzerinden giriş yaparak "bilgilerim" kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri doldurduktan sonra otomatik olarak tercih ekranına yönlendirileceklerdir. Tercihlerini öncelik sırasına göre belirleyen adaylar, başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler.

Başvuru Şartları

Başvuru şartlarına ilişkin detaylar Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde yer almakta olup, adayların sözleşmeli erbaş ve er olarak başvurabilmesi için genel bilgilere, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamalarına, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerine dair bilgiler sunulmaktadır.

Başvuru Koşulları

Başvuruda bulunacak adaylardan en az ilköğretim diplomasına sahip olanlar arasından, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlar tercih yapabileceklerdir. Başvuru yapacak adayların müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olmaları gerekmektedir. Ayrıca, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlar, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihi ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğanlar) olmaları ve diğer başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvuruda bulunabilecekler.

Maaş Bilgileri

Sözleşmeli erbaş ve erlerin ücretleri, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet yıllarına göre belirlenmektedir. 2024 yılı temmuz zammına kadar bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 lira, en yüksek ise 53 bin 900 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca, sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmeyi yahut müteakip sözleşme süresini bitirmesinden dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmalarının ardından, görev yaptıkları süre kadar ikramiye ödenmektedir. İkramiyeler, hizmet yılına göre belirlenmiş olup, 2024 yılı temmuz zammına kadar olan dönemde, ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira, 7. hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 lira olarak ödenmektedir.

Başvuru süreci ve detaylar ile ilgili daha fazla bilgiye Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden ulaşılabilmektedir. Adaylar, başvuru kılavuzunu inceleyerek gerekli bilgilere erişebilirler.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK