Son Dakika Altın Fiyatları! 7 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Son Dakika Altın Fiyatları! 7 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, motosiklet fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, otomobil piyasasında yaşanan benzer durumun ardından alınan önlemlere atıfta bulundu. Bolat, ikinci el otomobil satışlarında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre kuralının ardından piyasada meydana gelen fiyat düşüşlerine işaret ederek, motosiklet sektörü için de benzer bir düzenlemenin mümkün olabileceğini belirtti.

Motosiklet Satışları Otomobili Geride Bıraktı

Tarihi Satış Rakamları

Motosiklet Endüstrisi Derneği'nin (MOTED) TÜİK verilerine göre, yılın ilk 10 ayında gerçekleşen motosiklet satışları 813 bin 520 adede ulaşarak, 749 bin 501 adetlik otomobil satışlarını solladı. Bu dikkat çekici gelişme, motosiklet piyasasının dinamiklerini değiştiriyor.

"Otomotiv piyasası çok büyük ölçüde düzene girdi. 6 ayda bulunamayan sıfır oto, 6 saatte teslim edilir hale geldi. Uygulamalarımıza devam edeceğiz." - Ticaret Bakanı Ömer Bolat

Fiyat İstikrarı İçin Denetimler Artıyor

Bolat, gıda ve otomotiv sektörlerinde yapılan denetimlerin olumlu sonuçlar verdiğini ve benzer bir yaklaşımın motosiklet sektörü için de planlandığını açıkladı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği'nin (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel de, liste fiyatının üzerinde satılmaya çalışılan motosiklet ilanlarına yönelik olarak Ticaret Bakanlığı'na bilgi notu gönderileceğini duyurdu.

İhracatçılara Kur Eleştirisi ve Yanıt

Ticaret Bakanı, küresel rekabette zorlanan ihracatçıların kur eleştirilerine yanıt verdi. Bolat, kur artışının genel fiyat seviyesini yükselttiğini ve bu durumun ihracat avantajını kısa sürede ortadan kaldırdığını belirtti. İhracatçılardan kur artışı durumunda fiyat artışı yapmama taahhüdü istendiğinde, hiçbirinin 'evet' diyemediğini aktardı.

Editör: Fırat Çelik