2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksit ödeme süresinin sonuna gelindi. Araç sahipleri, 31 Ocak tarihine kadar vergi ödemelerini gerçekleştirmek zorunda.

MTV İlk Taksit Ödeme Süresi Doluyor

1 Ocak'ta başlayan 2024 yılına ait MTV'nin ilk taksit ödeme dönemi, 31 Ocak'ta sona erecek. Bu yıl, yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 baz alınarak hesaplanan MTV tutarları, en düşük 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olarak belirlendi.

MTV Ödemeleri Nasıl Yapılıyor?

Ödemeler, Dijital Vergi Dairesi, mobil uygulamalar, anlaşmalı bankalar ve PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Vergi mükellefleri, MTV ödemelerini çeşitli kanallar üzerinden gerçekleştirebilir. Ödeme yapılmaması durumunda aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

Yapılandırma Taksit Ödemeleri İçin de Son Günler

Ekim-Kasım-Aralık 2023 dönemine ait KDV beyanı ve ödemesi ile 7326 ve 7440 sayılı yapılandırmalara ilişkin taksit ödemelerinin de ay sonuna kadar yapılması gerekiyor. MTV ödemelerinin son gününe yaklaşırken, araç sahiplerinin bu önemli tarihi kaçırmamaları gerekiyor. Zamanında ödeme yapılmaması halinde ek mali yüklerle karşılaşma riski bulunuyor.

Editör: Fırat Çelik