Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2 TIR'lık masa, sandalye, hijyen malzemesi ve oyuncak, BESAŞ tarafından hazırlanan 1 TIR gıda, Tarım AŞ tarafından hazırlanan iki kamyonda hayvanları zayi olan yetiştiricilere 90 adet koyun, BTSO ve BEKSİAD tarafından hayırsever firmaların desteğiyle hazırlanan 2 TIR su, ev tekstili ve hijyen malzemelerden oluşan konvoy bölgeye gönderildi.

Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin birçok noktasında devam eden yangınların herkesin içini yaktığını, birçoğunun kontrol altına alınmasına rağmen yaşanan can kayıplarının derinden üzdüğünü söyledi.

Başkan Alinur Aktaş, işadamlarının katkıları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gücüyle hazırlanan TIR'ları Antalya'ya gönderdiklerini ifade etti. Bir heyetle birlikte Antalya'da olacaklarını dile getiren Başkan Aktaş, "Oradaki insanlarımızın acılarını paylaşıp, yardımlarımızı ulaştıracağız. Tespitlerimizi yapacağız. Yaraların sarılması adına planlama yapacağız. Bugün itibariyle 32 ildeki 129 yangın kontrol altına alındı. 9 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bursa'da da Keles ve Mustafakemalpaşa'da çıkan yangınlar büyümeden kontrol altına alındı. Emniyet, jandarma ve belediye 7/24 gerekli tedbirleri alıyor. Devletimiz yapılması gerekenlerle alakalı seferberlik ilan etti. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 50 milyon TL'lik ödenek hemen gönderildi. Şimdi buralara sahip çıkma zamanı."

"Destek veren hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konutları yapılacak mağdur vatandaşlara İnegöl Mobiliyum AVM ile birlikte ev mobilyası yardımında bulunacağız. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah ihtiyaç doğrultusunda bölgedeki vatandaşlarımızı rahatlatacak desteklerimize devam edeceğiz. Bursa hayırsever bir şehirdir. Bursa her zaman üzerine düşeni yapmıştır." diye konuştu.