"ÖLÜM GÜNÜM DÜĞÜN GECEMDİR"
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Mevlana'nın hayatı video gösterimi ile sunuldu.
Programda konuşan Okyanus Lisesi Müdürü Mehmet Baştürk, kolej olarak 1. Mevlana'yı anma programını düzenlediklerini ifade ederek,
"Okulumuzun en önemli programını icra ediyoruz. Mevlana hoşgörü, iyilik, Allah'a ulaşmanın en güzel yollarını bize tarif etmiştir.
Doğu ve batıyı birleştiren mutasavvıflardan birisi olmuştur. Çünkü Mevlana; Şeb-i aruzu, ölümü bir bitiş değil ölümü bir başlangıç kabul etmiştir.
Mevlana demiş ki; ölüm günüm benim düğün gecemdir. Bu dünyayı gurbet kabul etmiş, esas dünyanın ahiret olduğunu beyan etmiştir. Bizim de şebi aruz gecemiz Allah'a kavuştuğumuz gece olur.
Mevlana; küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine sevmek ve sevilmek için çareler arayın der" dedi.
ŞİİRLERİNİ OKUDULAR
Konuşmanın ardından okulun öğrencilerinden Ali Kemal Şen Mevlana'nın "bir gececik" şiirini, Cansu Aytorun "Etme" şiirini, Gizem Coşkun ise Şems'in Mevlana'ya mektubunu okudular.
OKUL KOROSU İLAHİLERİ SESLENDİRDİ
Okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği ilahilerin ardından İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu sahne aldı.
Kolejin çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Okyanus Lise Müdürü Mehmet Baştürk, Ortaokul Müdürü Erdoğan Kızmaz, Genel Müdürü Fahrettin Baykan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Geleceğin Sınırlarını Zorlayan Sanat: Fütürizmin Çarpıcı Vizyonu Geleceğin Sınırlarını Zorlayan Sanat: Fütürizmin Çarpıcı Vizyonu