Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği ve çok sayıda bölgede sağanak yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yarından itibaren 3 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini belirtti.

Meteoroloji Müjdeyi Verdi Sıcaklıklar Düşüyor, Yağış Geliyor! (1)

Perşembe günü Karadeniz’in kıyı kesimleri, İstanbul ve Marmara’nın kuzeyi ile güneydoğusunda yağış bekleniyor. Edirne çevresinde ise yağışların kuvvetli olabileceği uyarısında bulunan Tekin, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Cuma günü ise Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in kıyı şeridinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlar görülecek.

Meteoroloji Müjdeyi Verdi Sıcaklıklar Düşüyor, Yağış Geliyor! (6)

Hafta Sonu Yağışlar Yayılacak

Hafta sonuna girerken yağışlı sistemin geniş bir alana yayılacağını ifade eden Tekin, cumartesi günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Karadeniz kıyılarında yağışların etkili olacağını söyledi. Pazartesi günü ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sağanak yağışların süreceği bildirildi.

Sıcaklıklarda Dikkat Çeken Düşüş

Geçtiğimiz günlerde birçok bölgede sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerine çıktığını hatırlatan Tekin, yarından itibaren hava sıcaklıklarında düşüş beklendiğini duyurdu. Sahil kesimlerinde 3 ila 6, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 4 ila 8, diğer bölgelerde ise 6 ila 12 dereceye kadar normallerin üzerinde seyreden sıcaklıklar, batı bölgelerde perşembe günü, iç ve doğu bölgelerde ise cuma günü itibarıyla 3 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji Müjdeyi Verdi Sıcaklıklar Düşüyor, Yağış Geliyor! (5)

Ankara, İstanbul ve İzmir İçin Hava Durumu

Tekin’in verdiği bilgilere göre:

Belediye önünde kendini yaktı
Belediye önünde kendini yaktı
İçeriği Görüntüle
  • Ankara: Perşembe günü parçalı az bulutlu ve 37 derece. Cuma günü hafif sağanak ihtimaliyle 36 derece, cumartesi ise 35 derece. Cumartesi gecesi itibarıyla yağış görülebilir.

  • İstanbul: Perşembe ve cumartesi günleri sağanak yağış bekleniyor. Cuma günü parçalı çok bulutlu; Anadolu yakasında yerel yağışlar olabilir. Sıcaklıklar 30-31 derece aralığında.

  • İzmir: Önümüzdeki üç gün yağış beklenmiyor. Hava parçalı az bulutlu, sıcaklıklar 35-36 derece civarında seyredecek. Cuma günü kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Kaynak: İHA