Edirne'nin İpsala ilçesinde, Meriç Nehri’ne deniz suyu karışmasının önlenmesi amacıyla set çekildi. Set, bu yıl mevsim öncesi İpsala Kaymakamlığı tarafından, çiftçilerin zarar görmesini engellemek için oluşturuldu. Meriç Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldüğü boğaz kısmına kumlarla yapılan set, tuzlu suyun nehre karışarak tarım ürünlerine zarar vermesini engellemek amacıyla kuruldu.
Çiftçiler İçin Erken Önlem Alındı
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, çiftçilerin talepleri doğrultusunda, Meriç Nehri'ne deniz suyu karışmasının önlenmesi amacıyla alınan tedbirlerin erken başlatıldığını açıkladı. Set, İpsala Ovası Paşalı mevkisinde yer alan bir noktada oluşturuldu. Kaymakam Sevgili, "Çiftçilerimiz için tedbirlerimizi erken alıyoruz. Her sene oluşturduğumuz seti bu sene erken yaptık. Amacımız, çiftçilerimiz için tüm riskleri en aza indirerek verimli bir sezon geçirmelerini sağlamak" dedi.
Komisyon Kurulacak
Ayrıca, İpsala Kaymakamlığı koordinesinde, Çeltik Komisyonu, DSİ, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hamzadere Sulama Birliği, Yenikarpuzlu Sulama Kooperatifi ve Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi'nden oluşan bir komisyon kurulacağı ve her gün toplanarak, su riskinin değerlendirilip gerekli tedbirlerin anlık alınacağı belirtildi.
Setin stabil malzemeyle destekleneceği ve malzeme tedarikinin hızlı bir şekilde sağlanacağı ifade edildi.