Mercedes-Benz tarafından gelen açıklamalar şirketin elektrikli araç serisi için ciddi değişiklikler içeriyor. Görünüşe göre EQS ve EQE modelleri tasarım anlamında bambaşka bir yöne evrilecek. Artık Mercedes EQS ve EQE modellerinde yumurta şeklindeki tasarım kullanılmayacak.

Mercedes-Benz EQE ve EQS modellerinin tasarımı değişiyor!

Günümüzün ve geleceğin teknolojisi elektrikli otomobiller artık tam anlamıyla hayatımızda. Mercedes-Benz de EQ ile başlayan elektrikli otomobil modelleri ile camiaya hızlı bir giriş yaptı. Seri isimlerinden yola çıkarak EQS ve EQE modellerini tanıtan Alman otomotiv devi, görünüşe göre geçen bu sürede kullanıcılardan istediği geri dönüşü alamadı.

JAECOO 7 için Türkiye'de geri sayım başladı JAECOO 7 için Türkiye'de geri sayım başladı

Mercedes Eq Modellerinde Kullandığı Tasarımdan Vazgeçiyor!2

Bildiğiniz üzere Mercedes yıllardır köşeli hatlara sahip otomobilleri ile beğenileri topladı. EQS ve EQE modellerinde bu tasarımı tamamen bırakan şirket, yumurtaya benzeyen bir tasarım dili ile araçların elektrikli olduğunu en iyi şekilde vurguladı. Ancak markanın kişiliğinden bağımsız duran bu araçlar otomobil pazarında beklendiği kadar sevilmedi.

Bunun farkında olan Mercedes-Benz, bundan sonra gelecek olan EQ modellerinin henüz tanıtılan ve daha köşeli hatlara sahip olan konsept CLA’ya benzeyeceğini bildirdi. Tasarımın değişeceğini kesin olarak bildiren Mercedes-Benz Otomobil Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christoph Starzynski, isim değişikliği sorusuna hayır cevabını verdi.

Mercedes Eq Modellerinde Kullandığı Tasarımdan Vazgeçiyor!3

EQS ve EQE modelleri ile Mercedes denilince akla gelen tasarımı yıkan şirket, görünüşe göre kullanıcıların dönüşlerini göz önünde tutarak tasarım değişikliğine gidiyor. Konsept CLA da tam olarak köşeli hatlara sahip diyemeyiz. Ancak EQ isimli modellere göre daha ikonik bir tasarıma sahip olduğu kesin.

Otomobil haberler için tıklayın.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK