Türkiye genelinde Haftalık çalışma saatleri değişiyor: Emeklilere özel desteğin yanı sıra yeni çalışma günleri geliyor.

Meclis'te kabul edildi! Çalışma saatleri değişiyor mu?

Uzun süredir gündemi meşgul eden ve özellikle memurlar arasında sıkça tartışılan haftalık çalışma saatleri konusunda önemli bir adım atıldı. AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı? 1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı?

174956

Bu kapsamda, Türkiye genelinde çalışma saatleri ve günlerine dair değişiklikler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi. Öneri, aynı zamanda çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini içeriyor.

Çalışma saatlerine dair detaylar henüz netleşmemekle birlikte, mevcut uzun mesai saatlerinin kısalmasına yönelik beklentiler artmış durumda. Özellikle sosyal yaşantılarını bu uzun mesai saatleri nedeniyle kısıtlanmış hisseden birçok kişi, olası değişikliklere olumlu bir şekilde yaklaşıyor.

Genel Kurul'un çalışmalarına 16 Ocak Salı günü başlaması beklenirken, Türkiye'de çalışma saatleri ve günlerine dair resmi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek. Değişikliklerin, ülke genelinde çalışanların yaşam kalitesini artırma amacını taşıdığı belirtiliyor.

Editör: İHSAN KURAN