ÖNCE ŞEHİTLERE DUA YAPILDI

İnegöl Belediyesinin Mart ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alper Taban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantı salonunda yapılan toplantı, şehitlerimiz için dua yapılmasıyla başladı.

HAZIRLANAN RAPOR MECLİS'TE

MHP grubunun 'Sokak hayvanların kontrolü' hakkındaki önergesi ile CHP-İYİ Parti üyeleri tarafından verilen 'Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı' hakkındaki önergesi ile Çevre ve Sağlık komisyonunun hazırladığı raporlar meclise sunuldu.

Raporların okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, "Barınağımızda ekiplerimiz tarafından sokak hayvanlarımızla alakalı gerekli çalışmalar yapılıyor. Amacımız vatandaşlar tarafından hayvan bilincinin artırılmasını sağlamak. Bunu yaptığımız zaman sokak hayvanlarımızla alakalı topyekun bir çalışma yapmış oluruz."

12 BİN ADET SUÇ ADLİYEYE YANSIMIŞ

"Suç konusunu araştırdığımızda, 12 bin adet suç adliyeye yansımış. Bunun azalması çok güzel olur. Nüfusun artışına göre artmıyor olması da kısmen sevindirici. İNGADEM gerçekten bu konuda başarılı bir proje" dedi.

Toplantının ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan İYİ Partili üye Dursun Öztürkoğlu, "1-7 Mart Deprem Haftası. Hepimizi ilgilendiren belediyenin depremle ilgili hazırlık ve çalışma yapıp meclise sunmasını istiyoruz. 1999 öncesi yapılan yapılarla alakalı ne bir tür bir çalışma olacak. Arama kurtarma, acil tahliye bölgeleri ve deprem planlarınız var mı? Bu konuda bilgi verirseniz seviniriz" dedi.

ÖNCE BİLİNÇLENMELİYİZ

Muhtarlık seçimi tekrarlanacak: Birbirini şikayet eden iki muhtar da elendi Muhtarlık seçimi tekrarlanacak: Birbirini şikayet eden iki muhtar da elendi

Bilgilendirme yapan Başkan Taban, "Bu konuda çalışmalarımız var. Hem resmi hemde akademik kuruluşlarla bir komisyon oluşturuldu. Bu konuda farkındalık çalışmalarımızı hızlandırmamız lazım. Bunu çok kısa vadede hayata geçirmek mümkün değil. Vatandaşımızı bilinçlendirmek lazım. Şehrimizin öncelikli konularından bir tanesi. Kurumumuz içinde de böyle bir ekip kurduk" dedi.