MAZİDEN HABER: “Ekmek zammı gereksizdi”

      

Tarih 07 Ekim 2005. O tarihte, Ramazan ayının ilk günü itibariyle ekmeğin gramajının düşürülerek yapılan gizli zamma ilk tepki Zahireciler Odası Başkanı Abdullah Doğru’dan gelir. Doğru, un fiyatlarının 3 yıl önceki fiyatların daha altında olduğunu belirterek, zammı yerinde bulmadıklarını açıklar.

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi

     “250 gramlık ekmeğin 300 bin liraya satıldığı İnegöl’de gramajının 200 ‘e düşürülmesi ile gerçekleştirilen zam, tepkileri de beraberinde getirdi. Bu arada zamma İnegöl Belediyesi de uydu. Özel sektörün gizli zammına rağmen gramajı 200’e çeken ancak ekmek fiyatını 200 bin lira olarak belirleyen belediye yönetimi, Fırıncılar Kooperatifi ile yaptığı görüşmenin ardından ekmek fiyatını 250 bin liraya çekti.Belediye ekmek fabrikasında da zamlı tarife bugünden itibaren geçerli olacak.”

     “Yapılan zam sonrası ilk tepki Zahireciler Odası Başkanı Abdullah Doğru’dan geldi. Doğru, 3 yıl önce un çuvalının 32-33 milyondan alındığını ancak bu rakamın bugün 29-30 milyon lira civarında bulunduğu dile getirdi. Zam da en büyük etkinin mazot fiyatları ile işçilik maliyetlerinden kaynaklandığını anlatan Doğru, her şeye rağmen zammın yapılmasını gereksiz gördüklerini kaydetti.”

      “Bu arada ekmek zammının yapılmasında İTSO’nun da bir karar öğrenildi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İTSO Başkanı metin Anıl, ekmek fiyatının rayiç bedelini kendilerinin belirlediğini ancak, her isteyenin istediği fiyattan ekmek satabileceğini vurguladı.”

Editör: AYHAN BAYRAKTAR