MAZİDEN HABER: Ekmeğe gizli zam

     

Tarih 06 Ekim 2005. O tarihte ekmeğin 250 gramı 300 bin liraya satılmaktadır. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ekmeğe de gizli zam gelir.

 

Vatandaşların o gün farkına varmadıkları zam, ekmeğin gramajının düşürülmesi ile gerçekleştirilir. Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Osman Ceylan, 2,5 yıldır zam yapmadıklarını ve bu durumun normal karşılanması gerektiğini belirtir.

     İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

06 ekim 2005 ekmeğe gizli zam (2)

“Ramazan ayının ilk gününden itibaren ekmeğe de zam geldi. Bugüne kadar 250 gramı 300 bin liraya satılan ekmek, yapılan gizli zamla 200 gramı 300 bin lira olarak satılmaya başlandı.

 Yapılan zam sonrası görüşlerini aldığımız Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Osman Ceylan, zamma mecbur kaldıklarını söyledi.

En son ekmeğe zammı Hikmet Şahin’in İnegöl belediye Başkanı olduğu dönemde yaptıklarını belirten Başkan Ceylan,

“ Aradan 2,5 yıl geçti. Bu süre zarfında ekmeğe zam yapmadık ancak, yakıt yüzde 44, SSK-Bağ-Kur masrafı %100 ve işçi maliyetleri de yine 2 kat arttı. Un fiyatlarının biraz gerilemiş olmasına rağmen üyelerimiz artık kar edemez duruma gelmişlerdi. Yaptığımız görüşmeler sonrası ekmek gramajını düşürmeye karar verdik” dedi.

     Kooperatif Başkanı Osman Ceylan, ekmek zammının rekabete yol açmaması ve kalitesinin düşmemesi için çeşitli önlemler de aldıklarını kaydederek, bu bağlamda İnegöl Belediyesi ile bir görüşme de yaptıklarını belirtti. Ekmek zammının kooperatife üye olan tüm fırınlarda uygulanmaya başladığını vurgulayan Ceylan, Belediye Ekmek Fabrikası’nın da bu uygulamaya geçmesini beklediklerini vurguladı. Zam konusunda belediye yönetimin ise nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.”

İnegöl'de Motosiklet Kazası: Sürücü Ölümden Döndü İnegöl'de Motosiklet Kazası: Sürücü Ölümden Döndü

Editör: AYHAN BAYRAKTAR