MAZİDEN BİR KARE; Hamzabey'de Gölpark

06.12.2022 tarihinde paylaşmışız bu proje teklifini..

Şu cümlelerle paylaşmışız proje teklifini:
"Burası İnegöl ovasına inen biten akarsuların birleştiği yer. Boğazköy baraj sularının geldiği sınır noktası..."

"Hamzabey ve Alanyurt arasında bu alanı düzenleyerek, göl manzaralı park alanı oluşturmak mümkün. Adını da teklif edelim: Hamzabey Gölparkı..."

"Çay bahçelerinin, yeşil alanların, spor alanlarının ve çocuk parklarının yer aldığı bir proje ile Hamzabey'de Baykoca tarihinin gölgesinde, insanımızın nefes alacağı, göl manzaralı günleri görmek mümkün olacak mı acaba?"

21.02.2023 tarihinde İnegöl Belediyesi'nin resmi web sitesinden paylaşılan "Boğazköy Mesir Alanı (Adapark)" projesi umutlarımızı arttırdı doğrusu...

Proje şu cümle ile paylaşılmıştı: "Orman dokusunun artırılması çalışmaları kapsamında Boğazköy Barajı içerisinde özgün kimliği ile dikkat çeken ada üzerinde “Ada Park Rekreasyon Alanı” projesi."

7 Kasım 2023 tarihinde de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bu alanla ilgili bir başka müjdeyi vermişti:

"Boğazköy Barajı manzaralı Millet Bahçesi projemizin çalışmaları devam ediyor. #İnegöl’ümüze yeni bir yaşam alanı daha yükleniyor"

Doğrusu heyecanla bekliyoruz, bu projelerin hayata geçmesini...
Ve 01 Ekim 2025'te Başkan Taban bu alanla ilgili yeni bir müjde paylaştı: "İnegöl Belediyesi, göçmen kuşların göç oylundaki durağı olan Hamzabey Mahallesinde içerisinde; yürüyüş yolu, kuş gözlem alanları ve çevre düzenlemeleriyle şehre değer katacak Hamzabey Kıyı Rekreasyon Projesinin yapımına başladı."
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte çalışmaların başladığı alanda incelemelerde bulundu. Burada projeye ilişkin konuşan Başkan Taban,
“Hamzabey Mahallemiz hem tarihi değere sahip hem de doğal güzellikleriyle öne çıkan bir bölge. Baykoca Türbesi ve tarihi cami ile beraber burada Boğazköy Barajımız bir değer. Yine leyleklerin göç yolunda önemli bir durak. Bu doğal zenginliği kültürel mirasımızla birlikte değerlendirmek istiyoruz.
Yürüyüş yolları, kuş gözlem alanları ve tarihi yapıların çevre düzenlemeleriyle hem doğa severlere hem de tarih meraklılarına hitap eden, şehrimize de değer katacak bir alan oluşturuyoruz. Projemiz tamamlandığında bölge, İnegöl’ümüz için bir cazibe noktası haline gelecek” dedi.



Boğazköy civarından İbrahim Peynirci'nin fotoğrafları



Boğazköy civarından Zeki Ulusoy'un fotoğrafları:



İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!
Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!
Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!
Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!



