MOBİLİYUM VE MOBİLİMO’DAN PEŞPEŞE AÇIKLAMALAR

Marka davasında kim haklı?

İnegöl girişinde bulunan Mobiliyum ve Mobilimo AVM arasında gerçekleşen marka davasında  iki kurum yetkilileri tarafından ardı ardına açıklamalar geldi. @ Özkan Duran

 

DAVAYI KAZANDIK

İlk açıklama Mobiliyum AVM yönetim kurulu başkanı Talha Timur Han’dan geldi. Marka, isim ve logo renklerinden dolayı tüketicilerin yanılabileceği gerekçesi ile dava açtıklarını bu davayı kazandıklarını söyledi.

HAKSIZ BULUNDULAR

İkinci açıklama ise Mobilimo Mobilya AVM Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Yılmaz’dan geldi. Yılmaz ise, Mobiliyum’un; Benzerlik/karıştırılma ihtimali; eskiye dayalı kullanım ve kötü niyet konu başlıklarında haksız bulunduğunu ifade etti.

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma! İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

Mobiliyum ile Mobilimo’yu karşı karşıya getiren davalar hakkında dün iki kurumun en yetkili ağızlarından açıklamalar geldi.

Marka, isim ve logo renklerinden dolayı tüketicilerin yanılabileceği gerekçesi ile dava açtıklarını bu davayı kazandıklarını belirten Mobiliyum AVM yönetim kurulu başkanı Talha Timur Han yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Ortak aklı masaya koyarak, İnegöl’e nasıl daha fazla yerli ve yabancı müşteri getirebiliriz?

Bunu konuşmak, istişare etmek ve tecrübe paylaşımıyla ortak noktada buluşmak yerine, sadece Mobiliyum AVM üyelerinin ortaya koyduğu maddi ve manevi emeklerin karşılığında, İnegöl’e getireceği müşterilerden ben nasıl pay alırım üzerine kurulmuş. İsim, logo ve tabela renk benzerliği ile yola çıkılmış, 3 yıldır hukuk nezdinde bıkmadan, usanmadan ve yılmadan vermiş olduğumuz mücadelemiz neticesinde T.C. Yargıtay Hukuk Kurulu’nun almış olduğu kararla bugün nasıl çökmüş olduğuna şahit olduk. Vicdanların, hakkın ve aklın kabul etmediği bu vb. davranışların hiçbir zaman kabul görmediği, algının değil çalışarak, emek vererek, maddiyat ve bedeller ödeyerek, zahmetle alın teriyle, mücadele karşılığında gelen başarı ve bereketin hem Allah katında, hem de kul nezdinde ne denli önem arz ettiğini bilen tüm emektar üretici ve mağazacı meslektaşlarıma selam olsun.”

MOBİLİMO MOBİLYA AVM’NİN AÇIKLAMASI

Mobilimo Mobilya AVM Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Yılmaz ise açıklamasında şunları kaydetti: 28.09.2020 tarihinde S.S Mobilya Kent İnegöl Toplu İşyeri Yapı Kooperetifleri (Mobiliyum AVM) tarafınca Artı Fayda İnşaat ve Alışveriş Merkezi İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (yap işlet devret) tarafına açılan davada muhattap Artı Fayda İnşaat ve Alışveriş Merkezi İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olmasına rağmen, bugün Talha Timurhan'ın sosyal medya hesabından bir paylaşım gerçekleştirdi. Bu paylaşımda kazandığı iddia ettiği davanın Mobilimo ile herhangi bir ilgisi yoktur. 03.09.2021 tarihinde Mobiliyum AVM tarafından yapılan başvuru 27.10.2021 tarihinde uzman benzerlik araştırması yapılmış olup 10.11.2021-20.11.2021 tarihlerinde yayın kararı yayınlanmış olup

13.05.2022-17.05.2022 tarihlerinde yayına itiraz red edilmiştir.

24.10.2022-27.10.2022 tarihlerinde YIDK itiraz süresince yapılan itiraz bulunmamaktadır. Türk Patent ve marka kurumunun Mobilimo marka ve renklerinin 30.10.2022 tarihinde tescil edildiği belge ekte sunulmuştur. Mobilimo Avm inşaat halindeyken açılan 2021 yılında inşaat firmasına  yapılan ve 2022 yılında sonuçlanan dava sonucunun, bugün Talha Timurhan tarafından paylaşıldığı, eski bir kararın son alınan kararmış gibi kamu oyuna lanse etmesi iyi niyet göstergesi değildir. Halen geçerliliğini koruyan tüm belgelerimiz ekte kamuoyuyla paylaşılmıştır.”

AÇILAN DAVALARA VERİLEN KARARLAR

“Benzerlik / karıştırılma ihtimali; haksız bulunmuştur. Eskiye dayalı kullanım; haksız bulunmuştur. Kötü niyet; haksız bulunmuştur. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar itibar zedelemesi, karalama kampanyası olup, tüm haklarımız yargı önünde aranacaktır. Mobilimo Avm 124 mağazası ile İnegöl ve Dünya'ya hizmet vermeye devam edecektir.”

Editör: AYHAN BAYRAKTAR