Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Şehir Stadyumu'nu, 1984 Muşspor ve Adana 1954 FK maçı için taraftarlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve Muşspor çalışanları bir araya gelerek temizledi. Kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu stadyum, bu özverili çalışma sayesinde maça hazır hale getirildi.

Genç Gazete Maç İptal Olmasın Diye Taraftarlar Sahaya İndi

Yoğun Kar Yağışına Karşı Mücadele

Şiddetli kar yağışı sonucu kapanan Şehir Stadyumu, 1984 Muşspor ve Adana 1954 FK maçının iptal edilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ancak, taraftarlar ve yerel çalışanlar, maçın iptalini önlemek için sahada kar temizleme çalışmaları yürüttü.

Genç Gazete Maç İptal Olmasın Diye Taraftarlar Sahaya İndi1

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, saha zemininin ve çimlerin korunması için insan gücünün önemine dikkat çekerek şu sözleri paylaştı:

“Stadyumu hazır hale getirmek için karla mücadelede bulunuyoruz. İki gün önce Muş’ta etkili olan kar yağışı sonrası stadyumu temizlememize rağmen zemin tekrar karla kaplandı. Burada inşallah sahayı maça yetiştirerek sağlıklı bir şekilde maç oynanmasını sağlayacağız.”

Genç Gazete Maç İptal Olmasın Diye Taraftarlar Sahaya İndi3

Sporseverlerin Gösterdiği Dayanışma

Osman Bozkurt, Muş 1984 Spor taraftarları adına yaptığı açıklamada, taraftar grubu olarak sahada gösterdikleri çabayı ve maça olan bağlılıklarını ifade etti:

Orhaniyespor, Derbi Galibiyetiyle Play-off'ta İlerliyor Orhaniyespor, Derbi Galibiyetiyle Play-off'ta İlerliyor
“Muş’ta çok şiddetli bir kar yağışı var. Muşsporumuzun çok önemli bir maçı olduğunu duyduk. Taraftar gurubu olarak hep beraber sahamızı tertemiz yapıp daha güzel bir zeminde futbol oynanabilmesi için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz. İnşallah müsabakayı kazanırız.”

Editör: Abdullah Argun